ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ολυμπιακοί Αγώνες Παρισιού - Πόσα θα κοστίσουν

Θα διαρκέσουν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου ενώ οι Παραολυμπιακοί από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου

Την ώρα που οι φαν των Ολυμπιακών Αγώνων αδημονούν για την διοργάνωσή τους στο Παρίσι, φέτος το καλοκαίρι, μία πρώτη εκτίμηση σε ότι αφορά το κόστος τους ανέρχεται στα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε δηλώσεις του στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο «France Inter», o Πιερ Μοσκοβισί, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επισημαίνει ότι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός «θα κοστίσει» από τρία έως πέντε δισεκατομμύρια ευρώ υπογραμμίζοντας όμως ότι δεν θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στο χρέος της χώρας: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων. Το Ελεγκτικό Συνέδριο θα το ελέγξει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτοί οι Αγώνες θα κοστίσουν μεταξύ 3, 4, 5 δισεκατομμύρια, θα δούμε, αλλά αυτό δεν θα έχει απολύτως τεράστιο αντίκτυπο στο χρέος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτή την απάντηση έδωσε ο Μοσκοβισί, πρώην υπουργός και Επίτροπος, σ΄έναν ακροατή σχετικά με τον αντίκτυπο των Ολυμπιακών του 2024. «Οι καιροί είναι χαλεποί», τόνισε προσθέτοντας ότι, μόνο για να καλυφθεί στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, Île-de-France , οικονομικά το ταξίδι 200.000 διαπιστευμένων ατόμων (αθλητές, αξιωματούχοι, δημοσιογράφοι). ..) το κόστος θα ανέλθει στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, πρόσφατα η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε μπόνους ύψους 1.900 ευρώ σε αστυνομικούς που θα αναπτυχθούν στην περιοχή του Παρισιού για την προστασία των πολιτών στην διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, κάτι που θα μπορούσε να αυξήσει τον λογαριασμό του δημοσίου χρέους κατά 500 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων (Cojo) έχει προϋπολογισμό 4,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που αποτελείται κατά 96% από ιδιωτικά κεφάλαια, στον οποίο προστίθεται ο προϋπολογισμός της Solideo, υπεύθυνης για την κατασκευή των μόνιμων εγκαταστάσεων, περίπου 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβανομένου και 1,7 δισεκατομμύρια δημόσιο χρήμα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην «πόλη του φωτός» θα διαρκέσουν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου ενώ οι Παραολυμπιακοί από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: protothema.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση