ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΗΠΑ - Κατηγορούν την Huawei για τραπεζική απάτη και κλοπή εμπορικών μυστικών

Κατηγορίες - Έκλεψε εμπορικά μυστικά σχετικά με πληροφορίες σχετικά με ένα ρομπότ

Νέες κατηγορίες περί τραπεζικής απάτης και κλοπής εμπορικών μυστικών, εξαπέλυσε κατά του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Huawei το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα ένα κατηγορητήριο εναντίον της Huawei Technologies της Κίνας, δύο θυγατρικών και του Chief Financial Officer, Μενγκ Γουανζού.

Τα ομοσπονδιακά αδικήματα συνδέονται με ένα περιστατικό του 2013, κατά το οποίο η Huawei φέρεται ότι έκλεψε εμπορικά μυστικά σχετικά με πληροφορίες σχετικά με ένα ρομπότ που ονομάστηκε «Tappy», το οποίο είχε κατασκευαστεί από την T-Mobile και χρησιμοποιήθηκε για τη δοκιμή smartphone. Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ ισχυρίζονται επίσης ότι η εταιρεία διέπραξε τραπεζική απάτη παραβιάζοντας τις κυρώσεις κατά της επιχειρηματικής δραστηριότητας με το Ιράν.

Η ανακοίνωση του DOJ (Department of Justice — υπουργείο Δικαιοσύνης) απορρέει από κατηγορητήρια που κατατέθηκαν στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, σχετικά με τις συναλλαγές της εταιρείας με το Ιράν και ένα δεύτερο κατηγορητήριο που κατατέθηκε στην πολιτεία της Ουάσιγκτον και καλύπτει τις υποτιθέμενες παραβιάσεις της Huawei κατά της T-Mobile.

Οι κατηγορίες που απαριθμούνται στο κατηγορητήριο της Ουάσινγκτον περιλαμβάνουν συνωμοσία και κλοπή εμπορικών μυστικών, απόπειρα κλοπής εμπορικών μυστικών, επτά τηλεφωνικές απάτες και παρακώλυση της δικαιοσύνης.

Στο κατηγορητήριο της Νέας Υόρκης, οι εισαγγελείς σημείωσαν ότι η Huawei χρησιμοποίησε τη θυγατρική της Skycom για να παρακάμψει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν εναντίον του Ιράν.

ΠΗΓΗ: Reuters

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  |  Huawei

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση