ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο στρατός του Ισραήλ μπήκε στην καρδιά της πόλης της Γάζας

Παγιδευμένος σε καταφύγιο ο ηγέτης της Χαμάς

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι μάχονται σε «σημαντικά κέντρα» της Λωρίδας της Γάζας κατά τη διάρκεια ενός «πολύπλοκου και δύσκολου» πολέμου με τους μαχητές της Χαμάς.

Η νότια διοίκηση του Ισραήλ μάχεται ασταμάτητα εδώ και ένα μήνα για να «χτυπήσει τον πυρήνα των δυνατοτήτων της Χαμάς», ανέφερε ο υποστράτηγος Γιάρον Φίνκελμαν σε δήλωσή του την Τρίτη.

Είπε ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες «εξοντώνουν τρομοκράτες, ανακαλύπτουν σήραγγες, καταστρέφουν όπλα και συνεχίζουν να προελαύνουν στο κέντρο του εχθρού».

Ο ηγέτης της Χαμάς περικυκλωμένος στο καταφύγιό του, λέει Ισραηλινός υπουργός

Την ίδια ώρα, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ επιβεβαίωσε ότι ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, Γιαχία Σινουάρ, έχει περικυκλωθεί σε ένα καταφύγιο.

Αλλά ο υπουργός δεν είπε πού βρίσκεται αυτό το καταφύγιο, ενώ υποσχέθηκε ότι θα τον εξοντώσουν οι δυνάμεις του Ισραήλ.

«Για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, οι IDF μάχονται στην καρδιά της πόλης της Γάζας. Στην καρδιά του τρόμου»

Ο ίδιος πρόσθεσε:«Πολεμάμε αυτή την ώρα σε σημαντικά κέντρα της Λωρίδας της Γάζας. Μόλις επέστρεψα από εκεί. Για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, οι IDF μάχονται στην καρδιά της πόλης της Γάζας. Στην καρδιά του τρόμου. Αυτός είναι ένας πολύπλοκος και δύσκολος πόλεμος και δυστυχώς έχει κόστος».

Οι ισραηλινές δυνάμεις «σφίγγουν ασφυκτικό κλοιό» γύρω από την πόλη της Γάζας, λέει ο υπουργός Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ, δήλωσε ότι οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) επιχειρούν στην καρδιά της πόλης της Γάζας και «σφίγγουν ασφυκτικό κλοιό» γύρω από την πόλη.

Σε τηλεοπτική δήλωση την Τρίτη, ο Γκαλάντ χαρακτήρισε τη Λωρίδα της Γάζας ως «τη μεγαλύτερη βάση τρομοκρατίας που έχει χτίσει ποτέ η ανθρωπότητα» και δήλωσε ότι οι χερσαίες δυνάμεις των IDF έχουν εισβάλει σε προπύργια της τρομοκρατίας στη Γάζα «από όλες τις κατευθύνσεις, σε τέλειο συντονισμό με τις θαλάσσιες και εναέριες δυνάμεις», ανέφεραν οι Times of Israel.

Σχετικά με το θέμα των διεθνών απαιτήσεων για ανθρωπιστικές παύσεις, είπε: Ανθρωπιστικές παύσεις, για μένα, σημαίνουν πρώτα και κύρια τους αιχμαλώτους που κρατούνται από ζώα. Δεν θα υπάρξει ανθρωπιστική εκεχειρία χωρίς [την επιστροφή] των ομήρων.

Είπε ότι ούτε το Ισραήλ ούτε η Χαμάς θα κυβερνούν τον παλαιστινιακό θύλακα μόλις τελειώσει ο πόλεμος, ανέφερε το Reuters.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση