ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ο Πριγκόζιν βρίσκεται σε ξενοδοχείο στο Μινσκ χωρίς παράθυρα»

Ο Λουκασένκο επιβεβαιώνει - Τι λέει Αμερικανός γερουσιαστής

Ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν προσγειώθηκε στη Λευκορωσία και διαμένει σε ένα από τα λίγα ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα Μινσκ που δεν έχει παράθυρα, υποστήριξε Αμερικανός αξιωματούχος. Ο ηγέτης της μισθοφορικής οργάνωσης διέφυγε στη Λευκορωσία στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για τον τερματισμό της ένοπλης εξέγερσης της Wagner και τελευταία φορά εθεάθη δημόσια να φεύγει από τη πόλη της νότιας Ρωσίας, Ροστόφ-ον-Ντον, αφού ανακάλεσε τα στρατεύματά του.

Έκτοτε υπήρξαν εικασίες σχετικά με την τύχη του, αλλά ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής και επικεφαλής της επιτροπής πληροφοριών της Γερουσίας, Μαρκ Γουόρνερ δήλωσε στο NBC News ότι ο Πριγκόζιν βρίσκεται στο Μινσκ. Αυτό θα μπορούσε να γίνει για να τον προστατεύσει από απόπειρες δολοφονίας, πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα, το Κρεμλίνο ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία γνώση για τον Πριγκόζιν. Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η συμφωνία που τερματίζει την ανταρσία της Wagner τελεί υπό εφαρμογή, καθώς «ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κρατά πάντα το λόγο του».

Οι όροι της συμφωνίας περιλάμβαναν τη μετεγκατάσταση του Πριγκόζιν στη Λευκορωσία. Ο ίδιος και οι μισθοφόροι μαχητές του θα απέφευγαν τις ποινικές διώξεις, με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) να εγκαταλείπει την έρευνά της, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Τρίτης.

Επιβεβαίωσε και ο Λουκασένκο την άφιξη Πριγκόζιν στη Λευκορωσία

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν βρίσκεται στη Λευκορωσία.

Σύμφωνα με τη συμφωνία με τη μεσολάβηση του Λουκασένκο το Σάββατο, η οποία έβαλε τέλος στην ανταρσία της Βάγκνερ, ο Πριγκόζιν επρόκειτο να μετακομίσει στη Λευκορωσία, ενώ οι άνδρες του είχαν την επιλογή να ενταχθούν στις τακτικές ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση