ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Μπλίνκεν πήγε να αγκαλιάσει τον Τούρκο ΥΠΕΞ, εκείνος τον έκοψε (Βίντεο)

Ο Φιντάν κράτησε αποστάσεις από τον Μπλίνκεν

Με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν συναντιέται αυτή την ώρα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Αντονι Μπλίνκεν στην Αγκυρα, όπου ταξίδεψε χθες, μετά τον διπλωματικό μαραθώνιο με τις μυστικές συναντήσεις στη Μέση Ανατολή.

Με τις ΗΠΑ να αγωνιούν για ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, ενώ το μέτωπο Χαμάς-Ισραήλ μαίνεται, ο Αντονι Μπλίνκεν ξεκίνησε το τελευταίο τριήμερο έναν νέο γύρο συνομιλιών και επαφών. Μετά τη μίνι σύνοδο στο Αμμάν, συναντήθηκε με τον Μαχμούτ Αμπάς στη Δυτική Οχθη, ταξίδεψε στην Κύπρο όπου είχε μια σύντομη συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και ακολούθως βρέθηκε στη Βαγδάτη, στο Ιράκ. Το βράδυ πήγε στην Αγκυρα, όπου και σήμερα συναντάται με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, την ώρα που ο Ερντογάν συνεχίζει τις λεκτικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ και κατηγορεί τους Συμμάχους για τον πόλεμο. 

Ο Φιντάν κράτησε αποστάσεις από τον Μπλίνκεν

Τα τουρκικά ΜΜΕ από το πρωί αναφέρονται στις... αποστάσεις που, όπως λένε, επιχείρησε να κρατήσει ο Χακάν Φιντάν από τον Αντονι Μπλίνκεν.

«Ο Φιντάν δεν ανταποκρίθηκε στην αγκαλιά του Μπλίνκεν και του κράτησε μόνο το χέρι», γράφει χαρακτηριστικά το CNN Turk.

Ιδιο το κλίμα και στην αναμνηστική φωτό των δύο ΥΠΕΞ, με τον Χακάν να κάθεται ακούνητος κρατώντας αποστάσεις, και τον Αντονι Μπλίνκεν να προσπαθεί να τον προσεγγίσει.

 

Πηγή: iefimerida

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση