ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα ελέγχει τη Γάζα μετά τον πόλεμο

Στροφή λίγες ώρες μετά

Αποφασισμένο να αναλάβει τον έλεγχο στη Λωρίδα της Γάζας φαίνεται πως είναι το Ισραήλ, ακόμα και μετά την εξουδετέρωση της Χαμάς και την ολοκλήρωση του πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 7 Οκτωβρίου.

Όπως δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι δυνάμεις των IDF θα παραμείνουν στη Λωρίδα της Γάζας και μετά τον πόλεμο, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει πλέον απειλή από τη Λωρίδα για τους πολίτες του Ισραήλ.

Στροφή λίγες ώρες μετά

Μπορεί ο Μπενιαμίν Νετανιάχου να δήλωνε μια ημέρα πριν ότι σκοπός του Ισραήλ δεν είναι ούτε να «κυβερνήσει», ούτε «να κυριεύσει», ούτε να επιβάλει νέα «κατοχή» στη Λωρίδα της Γάζας, ωστόσο απέναντι στους επικεφαλής των αρχών των συνοριακών κοινοτήτων της Γάζας, τήρησε διαφορετική στάση.

«Οι δυνάμεις των IDF θα παραμείνουν υπό τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας, δεν θα την παραδώσουμε στις διεθνείς δυνάμεις», ανέφερε ο Νετανιάχου στους δημάρχους, δείχνοντας τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας.

Παράλληλα, ο Νετανιάχου φαίνεται να απορρίπτει την ιδέα για σχηματισμό μιας διεθνούς δύναμης ασφαλείας που θα αναλάμβανε τον έλεγχο ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας.

Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής των αρχών των συνοριακών κοινοτήτων της Γάζας εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο σχέδιο Νετανιάχου, τονίζοντας ότι θέλουν μια διαφορετική πραγματικότητα για την ασφάλεια μετά το τέλος του πολέμου, ενώ του ζήτησαν να μην συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός μέχρις ότου πέσει νεκρός και ο τελευταίος μαχητής της Χαμάς.

Τέλος, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα παράσχει οικονομική βοήθεια στις παραμεθόριες πόλεις της Γάζας, για να αντισταθμίσει τις ζημιές που υπέστησαν από τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου.

Πηγή: in.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση