ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέο μήνυμα Τραμπ στην Πιονγκγιάνγκ

Nέο μήνυμα – προειδοποίηση προς τη Βόρεια Κορέα

Με ένα νέο μήνυμα – προειδοποίηση προς τη Βόρεια Κορέα επανήλθε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την απόφαση της Πιονγκγιάνγκ να προχωρήσει στη δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου που πέταξε πάνω από την Ιαπωνία, μια κίνηση που η διεθνής κοινότητα καταδίκασε έντονα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέρριψε, με ένα μήνυμά του στο Twitter, τη διεξαγωγή διπλωματικών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Κορέα τονίζοντας ότι «το να μιλάμε δεν είναι η απάντηση».

«Οι ΗΠΑ μίλαγαν στη Βόρεια Κορέα και την πλήρωναν επειδή εκβίαζε, επί 25 χρόνια. Το να μιλάμε δεν είναι η απάντηση!», έγραψε ο Τραμπ σε μια ανάρτησή του στο Twitter.

Το πρωί της Τρίτης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι για την Ουάσινγκτον «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι».

Έπειτα από τρεις ώρες συνεδρίασης αργά χθες βράδυ στη Νέα Υόρκη, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε «έντονα» την εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα του βαλλιστικού πυραύλου, σε μια δήλωση που εγκρίθηκε ομόφωνα από τα 15 μέλη του.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας «καλεί όλα τα κράτη μέλη να εφαρμόσουν αυστηρά και πλήρως» τις αποφάσεις του ΟΗΕ, εκ των οποίων εκείνες που επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα, προσθέτει η δήλωση, που αναγνώστηκε μέσα στην επίσημη αίθουσα του Συμβουλίου από τον ασκών την προεδρία του Συμβουλίου, τον πρέσβη της Αιγύπτου.

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι η τελευταία δοκιμή του πυραύλου Hwasong-12, που έγινε υπό την επίβλεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν, ήταν μια επιτυχημένη επίδειξη της αποφασιστικότητας της Πιονγιάνγκ να αντιμετωπίσει κάθε πιθανή απειλή που προκύπτει από τις κοινές ασκήσεις των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα.

«Η νέα δοκιμή εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων είναι το πρώτο βήμα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στον Ειρηνικό Ωκεανό που διεξάγονται από τα στρατεύματά μας και θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό προοίμιο για την επίθεση στη νήσο Γκουάμ», ανέφερε ο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βορείου Κορέας, KCNA.

Η Πιονγκγιάνγκ ισχυρίστηκε ότι ο πύραυλος ενδιάμεσης κλίμακας προσγειώθηκε σε καθορισμένη περιοχή και δεν αποτελούσε ποτέ απειλή για τις γειτονικές χώρες. Χαρακτήρισε επίσης τη δοκιμή ως απόδειξη της πλήρους «στρατηγικής της ικανότητας και των πολεμικών της επιδόσεων».

Η εκτόξευση του πυραύλου ήταν επίσης «ένα προοίμιο για τα αποφασιστικά αντίμετρα που θα λάβουμε εναντίον των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων εάν συνεχιστεί η επιθετικότητα της Ουάσιγκτον», πρόσθεσε η δήλωση σύμφωνα με δημοσίευμα του Russia Today.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση