ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα απόπειρα εισβολής, δια θαλάσσης, της Χαμάς στο Ισραήλ

Άγριες συγκρούσεις με 8 νεκρούς

Απόπειρα εισβολής της Χαμάς δια θαλάσσης απέκρουσε ο ισραηλινός στρατός στην περιοχή Ζικίμ, βόρεια της Γάζας.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό επιτέθηκε στους άνδρες της Χαμάς καθώς «προσπάθησαν να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος στην περιοχή Ζικίμ μέσω της θάλασσας». Το Ζικίμ είναι ένα μικρό κιμπούτς στο Ισραήλ, ακριβώς βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στη στρατιωτική εγκατάσταση από την οποία έφυγαν οι τρομοκράτες», ενώ κατά πληροφορίες υπάρχουν οχτώ νεκροί.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σήμανε συναγερμός ύποπτης διείσδυσης στις παραμεθόριες κοινότητες Ζικίμ και Καρμία.

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος πραγματοποίησε επίσης αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός συγκροτήματος από το οποίο ξεκίνησαν οι τρομοκράτες.

Το νέο βίντεο Νετανιάχου με Ισραηλινούς στρατιώτες - «Έχουμε μόνο ένα καθήκον, να συντρίψουμε τη Χαμάς»

Ένα νέο βίντεο με Ισραηλινούς στρατιώτες δημοσίευσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Με τους μαχητές στο πεδίο. Έχουμε μόνο ένα καθήκον: Να συντρίψουμε τη Χαμάς. Και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε το έργο» έγραψε στο πρώην Twitter ο Νετανιάχου.

Τετ α τετ Νετανιάχου - Μακρόν Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Πριν από την ομιλία του Μακρόν, μίλησε ο Νετανιάχου τονίζοντας ότι «η βαρβαρότητα της Χαμάς δεν απειλεί μόνο τους Εβραίους, αλλά όλη την περιοχή, την Ευρώπη, τον κόσμο. Η Χαμάς αντιπροσωπεύει την επίθεση της βαρβαρότητας κατά του πολιτισμού». Η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ήταν η «χειρότερη τρομοκρατική επίθεση που γνώρισε ο κόσμος μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Αναλογικά, ήταν σαν 20 φορές παραπάνω από την 11η Σεπτεμβρίου. Όπως η Άννα Φρανκ, τα εβραϊκά παιδιά κρύφτηκαν σε σοφίτες από αυτά τα τέρατα», ενώ στη συνέχεια «τα βρήκαν και τα έσφαξαν» προσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, στράφηκε προς τον πρόεδρο της Γαλλίας και του είπε: «Οι Γάλλοι γνωρίζουν την τρομοκρατία. Όπως αρνείστε να ανεχθείτε αυτή την απειλή, έτσι και ο λαός του Ισραήλ αρνείται να έχει έναν θύλακα του ISIS στα σύνορά του. Δεν πρόκειται για έναν θύλακα του ISIS χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ευρώπη. Είναι σα να μιλάμε για ένα ISIS στα προάστια του Παρισιού, ένα ISIS που μπορείτε να οδηγήσετε 20 λεπτά για να φτάσετε στο Παρίσι. Δεν μπορούμε να ζήσουμε έτσι, κανείς δεν μπορεί να ζήσει έτσι». Και πρόσθεσε: «Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να απελευθερώσουμε τους ομήρους και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατεύσουμε τους Παλαιστίνιους πολίτες από το κακό».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απηύθυνε προειδοποίηση και προς τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ, τονίζοντας πως «εάν η Χεζμπολάχ κάνει το λάθος να συμμετάσχει σε αυτόν τον πόλεμο με σημαντικό τρόπο, θα το μετανιώσει... η καταστροφή που θα υποστεί, θα είναι αφάνταστη και με φρικτές συνέπειες».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση