ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μυστήριο με τον θάνατο συμμάχου του Πούτιν

Έπεσε από το παράθυρο του διαμερίσματός του

Νεκρός βρέθηκε την Τετάρτη ο πολιτικός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, Βλαντίμιρ Εγκόροφ, μετά τη φερόμενη πτώση του από παράθυρο τρίτου ορόφου, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.

Ηλικίας μόλις 46 ετών ο Εγκόροφ, μέλος του κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας του Πούτιν και της Δούμας του Τομπόλσκ φέρεται να έπεσε από τον τρίτο όροφο κτιρίου στο Τομπόλσκ, όπως μετέδωσε το κανάλι Baza στο Τelegram, αυξάνοντας τον αριθμό των μελών της ρωσικής ελίτ και επώνυμων, που πέθαναν υπό μυστηριώδεις συνθήκες τους τελευταίους μήνες

Ο επιφανής Ρώσος πολιτικός βρέθηκε νεκρός στη μπροστινή αυλή σπιτιού «χωρίς ίχνη εγκληματικής πράξης στη σορό» του, όπως ανέφεραν επιθεωρητές της αστυνομίας σε ρωσικά ΜME. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό μέσο 72 ο σύμμαχος του Πούτιν πιθανώς να υπέφερε από καρδιακά προβλήματα προτού κάνει τη βουτιά θανάτου από ύψος δέκα μέτρων.

Τα καρδιακά προβλήματα αναφέρονται συχνά ως αιτία υπόπτων θανάτων επιφανών στη Ρωσία, ιδιαίτερα μετά την έναρξη του πολέμου κατά της Ουκρανίας, όπως στην περίπτωση της Ναταλία Μποχάρεβα, κόρης του πρώην συμμάχου του Πούτιν, Βασίλι Μποχάρεφ, που βρέθηκε νεκρή τον περασμένο Ιούλιο στο πολυτελές διαμέρισμά της στη Μόσχα. Επίσημη αιτία του θανάτου της ήταν μία «αδιαθεσία» και ένα «πρόβλημα στην καρδιά», όπως ανέφεραν οι Αρχές.

Οι Αρχές δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες για τις συνθήκες θανάτου του Εγκόροφ εν αναμονή του πορίσματος της νεκροψίας.

O σύμμαχος του Πούτιν, δικηγόρος στο επάγγελμα, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη διοίκηση της πόλης το 2016 μετά από ένα σκάνδαλο διαφθοράς, για το οποίο δεν καταδικάστηκε. Όταν επέστρεψε στην πολιτική, ο Εγκόροφ έγινε ένας από τους πλουσιότερους τοπικούς βουλευτές του Τομπόλσκ, μιας πετρελαιοπαραγωγού πόλης, με το εισόδημά του να ανέρχεται σε 9,1 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 100.500 δολάρια), σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RBC. Ο Εγκόροφ αφήνει πίσω του μια σύζυγο και δύο παιδιά.

Ο Εγκόροφ περιλαμβάνεται σε μια λίστα επιφανών Ρώσων, που πέθαναν από αυτοκτονία ή από ανεξήγητα ατυχήματα τους τελευταίους μήνες και χρόνια, συμπεριλαμβανομένων αρκετών επιχειρηματιών με δεσμούς με τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας της Ρωσίας.

Η 28χρονη Κριστίνα Μπαϊκόβα, αντιπρόεδρος της Loko-Bank, σκοτώθηκε μετά από φερόμενη πτώση της από το παράθυρο του διαμερίσματός της στη Μόσχα τον περασμένο Ιούνιο

Τον περασμένο Ιούνιο η εντυπωσιακή αντιπρόεδρος της ρωσικής τράπεζας Loko-Bank, η 28χρονη Κριστίνα Μπαϊκοβα, σκοτώθηκε μετά από πτώση από το παράθυρο του διαμερίσματός της στον 11ο όροφο πολυκατοικίας στη Μόσχα.

Την ώρα του θανάτου της, τις πρώτες πρωινές ώρες, ήταν με έναν 34χρονο φίλο της, που πιστεύεται ότι ονομαζόταν Αντρέι, τον οποίο είχε προσκαλέσει στο σπίτι της για ένα ποτό.

Δύο άλλοι σύμμαχοι του Πούτιν, ο μεγιστάνας της Lukoil Ραβίλ Μαγκάνοφ και η Μαρίνα Γιάνκινα σκοτώθηκαν μετά από μυστηριώδεις πτώσεις από την αρχή του πολέμου. Αμφότεροι έπασχαν, όπως λέγεται, από καρδιακά προβλήματα.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση