ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Μην κουνηθείς αλλιώς θα σου φυτέψω μια σφαίρα στο κεφάλι»

Μαρτυρία για τη δολοφονία του 17χρονου που πυροδότησε εξέγερση

Ένας νεαρός άνδρας που βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τον 17χρονο Ναέλ, που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικό στη Γαλλία, προκαλώντας αναταραχές σε ολόκληρη τη χώρα, μοιράστηκε την ιστορία του για να «αποκαταστήσει την αλήθεια».

Η δολοφονία του Ναέλ Μερζούκ (Nahel Merzouk) πυροδότησε εντάσεις που υποβόσκουν εδώ και καιρό μεταξύ της Αστυνομίας και των νέων στα στεγαστικά συγκροτήματα της Γαλλίας, οι οποίοι παλεύουν με τη φτώχεια και την ανεργία.

Ο νεαρός πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής το πρωί της Τρίτης (27/6), ενώ οδηγούσε αυτοκίνητο στη Ναντέρ, μια μικρή πόλη στα περίχωρα του Παρισιού.

Ένας επιβάτης του αυτοκινήτου δημοσίευσε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι θέλει να «καταδείξει την αλήθεια... επειδή υπάρχουν πολλά ψέματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Αναφέροντας ότι θέλει «να σας πει την ιστορία από το Α έως το Ω», ο νεαρός εξηγεί ότι δανείστηκαν τη Mercedes και αποφάσισαν να κάνουν μια βόλτα με το αυτοκίνητο γύρω από τη Ναντέρ, προσθέτοντας: «Δεν ήμασταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών».

Οδηγούσαν στη λωρίδα των λεωφορείων όταν παρατήρησαν μοτοσικλέτες της αστυνομίας να τους ακολουθούν με φώτα που αναβόσβηναν και σταμάτησαν το αυτοκίνητο.

Λέει ότι ένας αστυνομικός πλησίασε το παράθυρο του αυτοκινήτου και είπε στον Nahel να το κατεβάσει πριν πει: «Σβήστε τη μηχανή αλλιώς θα σας πυροβολήσω». Ο νεαρός ισχυρίζεται ότι ο αστυνομικός χτύπησε στη συνέχεια τον Ναέλ με το κοντάκι του όπλου του, ενώ στη συνέχεια έφτασε ο δεύτερος αστυνομικός και χτύπησε επίσης τον 17χρονο με το κοντάκι του όπλου του.

«Μην κουνηθείς αλλιώς θα σου φυτέψω μια σφαίρα στο κεφάλι»

Επίσης, αναφέρει ότι ο πρώτος αστυνομικός έβαλε στη συνέχεια το όπλο στο κεφάλι του Nahel και είπε: «Μην κουνηθείς αλλιώς θα σου φυτέψω μια σφαίρα στο κεφάλι».

Ο νεαρός ισχυρίζεται ότι ο δεύτερος αξιωματικός είπε: «Πυροβόλησέ τον».

Στη συνέχεια λέει ότι ο πρώτος αξιωματικός κάρφωσε ξανά τον Ναέλ με το κοντάκι του όπλου, προκαλώντας τον να αφήσει το πόδι του από το πεντάλ του φρένου και κάνοντας το αυτοκίνητο να κινηθεί προς τα εμπρός.

*Ο Nahel Merzouk που σκοτώθηκε όταν τον πυροβόλησε αστυνομικός

Όπως υποστηρίζει, ο δεύτερος αστυνομικός πυροβόλησε τότε με το όπλο του, οπότε ο Ναέλ έβαλε το πόδι του στο γκάζι.

«Είμαι σοκαρισμένος με αυτό που συνέβη μπροστά μου. Τον είδα να πονάει, έτρεμε», λέει και προσθέτει: «Χτυπήσαμε σε μια μπάρα. Φοβήθηκα. Βγήκα από το όχημα. Και έτρεξα μακριά. Σκέφτηκα ότι μπορεί να με πυροβολήσουν. Έτσι έτρεξα. Είμαι σοκαρισμένος από αυτό που συνέβη μπροστά μου. Στον φίλο μου».

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση