ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πύρινη κόλαση στην Εύβοια: Κάηκαν αγροτικά σπίτια (Vids)

Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες

Εκτός ελέγχου μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 15:27 μετά το μεσημέρι κοντά στα Ψαχνά, στην κεντρική Εύβοια, σε πυκνό πευκοδάσος, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Η φωτιά έχει περικυκλώσει το χωριό Κοντοδεσπότι, από το οποίο απομακρύνθηκαν εγκαίρως περίπου 300 κάτοικοι, ενώ από αργά το απόγευμα το μέτωπο έχει «ανοίξει». Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή αγνοούμενους.

Το σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε ανθρώπινες απώλειες είπε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, σημειώνοντας ότι έχει ενεργοποιηθεί όλος ο στόλος οχημάτων της περιφέρειας και ανοίγει συνεχώς αντιπυρικές ζώνες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ έως το βράδυ οι φλόγες είχαν καταστρέψει τρεις με τέσσερις αγροικίες στα περίχωρα του Κοντοδεσποτίου.

Ο δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς ανέφερε στον σταθμό μας ότι οι ζημιές είναι μικρές σε σχέση με το μέγεθος της φωτιάς, και είπε ότι εξ όσων γνωρίζει έχουν καταστραφεί κάποιες στάμνες.

Νωρίτερα εκκενώθηκε και η κοινότητα Σταυρός, για προληπτικούς λόγους, καθώς και η μονή της Παναγίας Γοργοεπηκόου, η οποία απειλήθηκε άμεσα από τις φλόγες.

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το Νοσοκομείο Χαλκίδας καθώς και το κέντρο Υγείας Ψαχνών για κάθε ενδεχόμενο.

Στην περιοχή επιχειρούν 171 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Τις τελευταίες ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν έξι αεροπλάνα τύπου Καναντέρ, δύο Πεζετέλ και πέντε ελικόπτερα, καθώς θα αποσυρθούν σύντομα λόγω σκότους.

Έκλεισε προληπτικά η κυκλοφορία στο δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας η φωτιά πλησιάζει προς τον επαρχιακό δρόμο ο οποίος έχει καλυφθεί με πολλούς καπνούς.

Πηγή: skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X