ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία - Νεκρός βοσκός

Δύσκολο το πύρινο μέτωπο - Εστάλησαν μηνύματα από το 112

Νεκρός εντοπίστηκε ένας βοσκός στη στάνη του μεταξύ της περιοχής Πρόδρομος και της παραλίας Σαράντη, λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στη Βοιωτία.

Σύμφωνα με το radiothiva.gr, ο ηλικιωμένος κτηνοτρόφος στα Χώστια έχασε τη ζωή του όταν προσπάθησε να σώσει τα ζώα του από την πυρκαγιά που μαίνεται στο σημείο. Ο ηλικιωμένος φαίνεται πως κατά την προσπάθεια να σώσει τα ζωντανά, λιποθύμησε και κατέληξε από τις αναθυμιάσεις.

Η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά από την πλευρά της δήλωσε πως είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση.

Υπενθυμίζεται πως έχουν κινητοποιηθεί 52 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα ενώ επιχειρούν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Γύρω στις 09.00 σήμερα το πρωί, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική πως ξέσπασε, κάτω από άγνωστα αίτια, πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση.

 

Εστάλησαν μηνύματα από το 112

Επίσης, μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Πρόδρομος. Επίσης, μήνυμα από το 112 εστάλη για εκκένωση παραλίας. «Αν βρίσκεστε στην Παραλία Σαράντη απομακρυνθείτε προς Θίσβη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας»

Αρτοποιός: «Η φωτιά κατευθύνεται στην παραλία Σαράντη, φύγετε, μιλάμε για ακραίες συνθήκες»

«Είναι δύσκολο μέτωπο, παρακαλούμε τους κατοίκους να ακούσουν τα μηνύματα (112), να φύγουν» τόνισε στον ΣΚΑΪ για τη μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Η πυρκαγιά κατευθύνεται με μαθηματική ακρίβεια στην παραλία Σαράντη με βάση τη φορά των ισχυρών ανεμών, 9 Μποφόρ. «Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί άπαντες για μια ώρα. Χρειάζεται η μέγιστη δυνατή προσοχή» επισήμανε.

Σε ετοιμότητα σκάφη του Λιμενικού και αλιευτικά

Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται δύο πλωτά του λιμενικού τρία αλιευτικά και ιδιωτικά σκάφη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Σαράντη στη Βοιωτία, προς παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί, λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση