ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Από τις Βάσεις Ακρωτηρίου, διέλυσε στόχους του ISIS στην Συρία (Pics)

Ο Βρετανός πιλότος τιμήθηκε με βραβείο γενναιότητας

Με βραβείο γενναιότητας τιμήθηκε ο Βρετανός Υπολοχαγός Thomas Hansford, ο οποίος ήταν ο αρχηγός που ηγείτο μαχητικών αεροσκαφών Typhoon, κατά την επιχείρηση βομβαρδισμών εναντίον στόχων του ISIS στην Συρία, τον περασμένο Σεπτέμβριο.


Ένας Σιακόλας για «Όσκαρ» - Προσποιήθηκε μέχρι και τον Φανιέρο


Σύμφωνα με δημοσίευμα της «The Sun», ο Hansford εκτέλεσε με επιτυχία την πρώτη του αποστολή ως ηγέτης της αποστολής των μαχητικών αεροσκαφών, ακόμα και αν πετούσε για ώρες μέσα από καταιγίδες που μαίνονταν στην περιοχή.

Το επίτευγμά του, όπως αναφέρει συγκεκριμένα το ρεπορτάζ, ήταν το γεγονός ότι κατά την διάρκεια εναέριας περιπολίας, εντόπισε, μαζί με τους υπόλοιπους πιλότους, παγιδευμένα με βόμβες φορτηγά να μπλοκάρουν τον δρόμο για την Hawijah. Τότε, με μεγάλη επιδεξιότητα, έπληξαν με τέσσερις κατευθυνόμενες βόμβες τα παγιδευμένα φορτηγά και επέστρεψε στις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου.

Σε δηλώσεις του, μετά την τιμητική διάκριση, ο Hansford είπε ότι αισθάνεται μεγάλη περηφάνεια για την τιμή που του έγινε και πολύ τυχερός που βρέθηκε σε αυτή την θέση. Παράλληλα, όμως, νιώθει ότι την ίδια επιτυχία θα είχε οποιοσδήποτε άλλος πιλότος βρισκόταν στην θέση του. Πρόσθεσε, δε, πως καμιά επιχείρηση ενάντια στον ISIS δεν θα είχε επιτυχία, χωρίς την ομαδική δουλειά και την συνεχή υποστήριξη του προσωπικού εδάφους.

 

Το τιμητικό μετάλλιο του πιλότου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X