ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαρόκο: Ένα μικρό θαύμα στα συντρίμμια - Βρέφος ανασύρεται ζωντανό (vid)

Ο φονικός σεισμός μεγέθους 7 Ρίχτερ έχει αφήσει πίσω του τουλάχιστον 2.497 νεκρούς

Μία συγκλονιστική στιγμή καταγράφηκε στο Μαρόκο, όταν ένα κυριολεκτικά νεογέννητο μωρό ανασύρθηκε ζωντανό από τα συντρίμμια, καλλυμένο από λάσπη, με το κλάμα του να δίνει χαρά στους διασώστες.

Ο φονικός σεισμός μεγέθους 7 Ρίχτερ έχει αφήσει πίσω του τουλάχιστον
2.497 νεκρούς άλλους τόσους τραυματίες, συντρίμμια και πόνο, καθώς επλήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που ζουν στην ευρύτερη περιοχή.

Στις εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, διασώστες και πολίτες, οι οποίοι σκάβουν τα συντρίμμια, εντοπίζουν ένα νεογέννητο κοριτσάκι να είναι ζωντανό, μέσα στα χώματα και τα μπάζα και καταφέρνουν να το ανασύρουν.

Δείτε το απίστευτο βίντεο με το νεογέννητο μωρό να ανασύρεται ζωντανό από τα συντρίμμια

Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που έχει πλήξει την περιοχή εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ , ενώ στην συγκεκριμένη περιοχή, σεισμοί αυτού του μεγέθους είναι «ασυνήθιστοι αλλά όχι απροσδόκητοι», προσθέτοντας ότι «κανένας με μέγεθος μεγαλύτερο από 6 δεν έχει καταγραφεί από το 1900».

Ο σεισμός σημειώθηκε περίπου 47 μίλια νοτιοανατολικά του Μαρακές, σε βάθος περίπου 11 μιλίων, γεγονός που τον κατατάσσει στην κατηγορία των ρηχών σεισμών, ενός τύπου που τείνει να είναι πιο καταστροφικός.

Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι στο Μαρακές και τα περίχωρά του έχουν πληγεί από την καταστροφή, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση