ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μακελειό στη Μόσχα: Συνελήφθη ύποπτος για τις επιθέσεις με τους 40 νεκρούς

Δείτε βίντεο

Με την αστυνομική επιχείρηση στη Μόσχα να συνεχίζεται για τον εντοπισμό των ενόπλων που σκόρπισαν τον τρόμο στο συναυλιακό κέντρο, οι Αρχές προχώρησαν σε μία σύλληψη υπόπτου.

Τα στοιχεία του δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε ενόπλους που τόσο στο φουαγιέ όσο και εντός της αίθουσας του συναυλιακού χώρου πυροβολούσαν αδιακρίτως, σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 100.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επίθεση έλαβε χώρα στο κέντρο Crocus City Hall με τους ενόπλους να μην είναι μόνο τρεις - όπως αρχικά μεταδιδόταν - αλλά περισσότεροι, τουλάχιστον πέντε, φορώντας μάλιστα στρατιωτικές στολές. Από την επίθεση, οι νεκροί ανέρχονται σε πάνω από 40 και την ίδια στιγμή οι τραυματίες φαίνεται να ξεπερνούν τους 100, πληροφορία που στη συνέχεια επιβεβαίωσε η ρωσική κυβέρνηση.

Οι ρωσικές Αρχές έκαναν από την πρώτη στιγμή λόγο για τρομοκρατική επίθεση.

Οι εικόνες είναι σοκαριστικές καθώς σοροί δακρίνονται ακόμη και στο δρόμο, έξω από το κτήριο, ενώ οι επιχειρήσεις εκκένωσης, λόγω φόβου επέκτασης των επιθέσεων, είναι τόσο διευρυμένες που ακόμη κι εμπορικά κέντρα στην Αγία Πετρούπολη έχουν εκκενωθεί.

Οι πληροφορίες μιλούν, στο μεταξύ, για πάνω από 200 εγκλωβισμένους εντός του κτηρίου, τη στιγμή που έσπευσαν τουλάχιστον 50 ασθενοφόρα στο σημείο.

Δείτε βίντεο - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Σύμφωνα με τα ρωσικά ενημερωτικά δίκτυα Ria Novosti και TASS, διατάχθηκε αμέσως μετά τους πυροβολισμούς επιχείρηση εκκένωσης. Οι πυροβολισμοί που έπεσαν, όπως ακούγεται στα ηχητικά ντοκουμέντα, είναι πολλοί.

Εντός του κτηρίου ξέσπασε πυρκαγιά ύστερα από έκρηξη, με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να σπεύδουν στο σημείο. Μάλιστα, όπως φαίνεται, ένα τεράστιο σύννεφο καπνού διακρίνεται πάνω από το κτήριο. Λίγο αργότερα σημειώθηκε και νέα έκρηξη.

Από τα βίντεο φαίνονται οι σκηνές πανικού που επικρατούν όπως και η στιγμή που οι ένοπλοι εισβάλλουν στον χώρο.

Μετά τις επιθέσεις, έγινε γνωστό ότι ακυρώνονται όλες οι μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις στη Μόσχα.

Σημειώνεται ότι στις 7 Μαρτίου η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία είχε εκδώσει ειδική πρειδοποίηση για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες.

Σε μία πρώτη τοποθέτησή του ο Λευκός Οίκος, αφού καταδίκασε τις τρομοκρατικές ενέργειες, μετέφερε το μήνυμα ότι η Ουκρανία δεν εμπλέκεται στις επιθέσεις.

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες έκαναν λόγο για ρωσικά προβοκάτσια.

Οι πυροβολισμοί στον συναυλιακό χώρο φέρνουν στη συλλογική μνήμη σκηνές από τις χειρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις του 21ου αιώνα, όπως η επίθεση στο Μπατακλάν στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015.

Τη Ρωσία είχε στιγματίσει και η τρομοκρατική επίθεση Nord Ost, γνωστή ως Επίθεση Τσετσένων στο θέατρο της Μόσχας, το 2002, όταν καταγράφηκε η κατάληψη του κατάμεστου θεάτρου Ντουμπρόβκα από 40 έως 50 ένοπλους Τσετσένους τρομοκράτες, επιχείρηση που περιλάμβανε 850 ομήρους και έληξε με το θάνατο τουλάχιστον 170 ατόμων.

Οι ρωσικές αρχές είχαν πραγματοποιήσει πρόσφατα μια σειρά επιδρομών εναντίον ένοπλων ισλαμιστών στην περιοχή της Ινγκουσετίας.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση