ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στη Ρόδο

Σε ύφεση τα μέτωπα σε Δ. Αττική, Λακωνία

ΚΥΠΕ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν για ακόμη ένα βράδυ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην φωτιά που μαίνεται στη Ρόδο.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός, η κατάσταση στη φωτιά στη Ρόδο παραμένει δύσκολη. Αυτή την ώρα το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται πάνω από το χωριό Λάερμα και κινείται ανατολικά προς το φράγμα Γαδουρά. Χθες στις 22.29 το βράδυ στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του χωριού Λάερμα, να εκκενώσουν προς τον Αρχάγγελο. Όπως είπε ο κ. Αρτοποιός απομακρύνθηκαν 300 άτομα που διαμένουν εκεί ωστόσο η φωτιά δεν μπήκε στο χωριό. Από το πρωί στην μάχη της κατάσβεσης και του περιορισμού της φωτιάς μπήκαν και τα εναέρια μέσα. Στο σημείο επιχειρούν, 173 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 2 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη. Επιπλέον συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ καθώς και εθελοντές πυροσβέστες. Ακόμη, στις 7 το πρωί επρόκειτο να φτάσουν και 31 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 4 οχήματα από τη Σλοβακία.

Σε ύφεση είναι τα μέτωπα σε Λακωνία και Δυτική Αττική, ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν στο σημείο αδιάλειπτα για να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει σήμερα, Σάββατο για τις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος, Θεσσαλίας, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για επτά περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας), Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος, Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας), Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου), και Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας).

Εν τω μεταξύ διαμορφώθηκε σε χώρο του Δήμου Γαλατσίου, στην Αθήνα, χώρος υποδοχής πυρόπληκτων ζώων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση