ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαφιόζικη εκτέλεση 6 Τούρκων - Πώς στήθηκε το ραντεβού θανάτου

«Πόλεμο» στον υπόκοσμο των ναρκωτικών βλέπει η ΕΛ.ΑΣ.

Σε μαφιόζικο χτύπημα με την εκτέλεση έξι ατόμων, πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Ελλάδας, παραπέμπει το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στην Αρτέμιδα το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως όλα δείχνουν τα έξι άτομα τουρκικής καταγωγής, μέλη της ίδιας ομάδας, έπεσαν θύματα ενέδρας και ενός ραντεβού θανάτου που τους έστησαν οι δράστες.

Οι μαρτυρίες

Η αστυνομία έχει πέντε με έξι μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής που περιγράφουν το ίδιο σκηνικό με τους πυροβολισμούς όπως το άκουσαν.

Αρχικά ριπές από πολλούς πυροβολισμούς και στη συνέχεια ένας πυροβολισμός κάθε λίγα δευτερόλεπτα.

Η χαριστική βολή

Η περιγραφή αυτή παραπέμπει σε αιφνιδιαστική επίθεση κατά του οχήματος που επέβαιναν τα έξι άτομα και στη συνέχεια η χαριστική βολή στο καθένα από αυτά προκειμένου οι δράστες-εκτελεστές να είναι βέβαιοι για τον θάνατό τους.

Γείτονας ανέφερε ότι είδε το συγκεκριμένο όχημα να έχει φτάσει στο σημείο κάποια ώρα πριν το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς.

Οι δράστες

Παράλληλα υπάρχει μαρτυρία που αναφέρει ότι δευτερόλεπτα μετά τους πυροβολισμούς μια μοτοσυκλέτα και ένα πολυτελές όχημα έφυγαν με ταχύτητα από το σημείο. Εικάζεται ότι πρόκειται γα τους δράστες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές στο σημείο της εκτέλεσης βρέθηκαν τουλάχιστον 20 κάλυκες των 9 χιλιοστών. Ωστόσο ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί και άλλο όπλο.

Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί αν τα θύματα είχαν μαζί τους όπλα και αν πρόλαβαν να τα χρησιμοποιήσουν. Το πιθανότερο είναι τα θύματα να μην οπλοφορούσαν.

Ναρκωτικά η αιτία

Όσον αφορά το κίνητρο της μαφιόζικης εκτέλεσης, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι όλα δείχνουν πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων ομάδων που κινούνται στον χώρο του υπόκοσμου, της διακίνησης ναρκωτικών και των εκβιασμών.

Μάλιστα εξετάζεται αν το ραντεβού είχε δοθεί δήθεν για κάποια αγοροπωλησία ποσότητας ναρκωτικών για αυτό το λόγο μέχρι αργά τη νύχτα γινόταν εξονυχιστικός έλεγχος στο αυτοκίνητο προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ίχνη από ναρκωτικές ουσίες. Για το σκοπό αυτό επιστρατεύτικε και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι αν τα θύματα είχαν μαζί τους ποσότητα ναρκωτικών στο πορτ μπαγκάζ του οχήματος την οποία αφαίρεσαν οι δράστες μετά την εκτέλεσή τους.

Πλαστές πινακίδες

Το όχημα των θυμάτων ένα σκουρόχρωμο Ford έφερε γερμανικές πινακίδες που όπως διαπιστώθηκε ήταν πλαστές και μάλιστα τοποθετημένες όχι με βίδες αλλά με ταινία.

Το αιματηρό επεισόδιο

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε περίπου στις 6.30 το απόγευμα της Δευτέρας στην οδό Ακροπόλεως και Αρίωνος στην περιοχή ανάμεσα στην Αρτέμιδα και την Ραφήνα.

Στο συγκριμένο σημείο ο δρόμος είναι χωμάτινος με λίγα σπίτια ενώ στη συνέχεια είναι ασφαλτοστρωμένος με κατοικίας δεξιά και αριστερά.

Οι πρώτοι που είδαν το σκηνικό μετά τους πυροβολισμούς ήταν κάποιοι γείτονες. Το αυτοκίνητο γαζωμένο από σφαίρες, πέντε άτομα νεκρά μέσα και άλλο ένα εκτός του οχήματος, πιθανότατα ο οδηγός.

Μέχρι αργά τη νύχτα τα πτώματα και των έξι ατόμων παρέμεναν στο σημείο του επεισοδίου προκειμένου να εξεταστεί εξονυχιστικά στο σκηνικό του εγκλήματος.

Νωρίτερα έγινε και μακροσκοπική εξέταση των πτωμάτων από ιατροδικαστή που διαπίστωσε ως αιτία θανάτου και των έξι, θανατηφόρα τραύματα από πυροβόλο όπλο.

ΠΗΓΗ: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση