ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Λαβρόφ: Σοβαρός κίνδυνος στρατιωτικής σύγκρουσης Ουάσινγκτον – Πιονγιάνγκ

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος στρατιωτικής σύγκρουσης

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος στρατιωτικής σύγκρουσης Ουάσινγκτον – Πιονγιάνγκ» προειδοποίησε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. «Υπάρχει ευθεία απειλή για την ανάπτυξη στρατιωτικής ισχύος» δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

«Η Ρωσία δεν δέχεται μια Βόρεια Κορέα που κατέχει πυρηνικά όπλα» ξεκαθάρισε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ υπενθύμισε ότι η Βόρεια Κορέα είχε υπογράψει τη Συνθήκη μη διάδοσης πυρηνικών όπλων (ΝΡΤ), αλλά αργότερα αποσύρθηκε από τη Συνθήκη. «Τώρα (η Βόρεια Κορέα) υποστηρίζει ότι έχει το νομικό δικαίωμα να δημιουργήσει πυρηνικά όπλα και ότι ήδη το έχει πράξει… Αλλά η θέση μας είναι γνωστή: Δεν αποδεχόμαστε την κατοχή πυρηνικού οπλισμού από τη Βόρεια Κορέα» τόνισε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τον υψηλόβαθμο ρώσο αξιωματούχο, τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα έχουν «σειρά από προτάσεις» με στόχο την αποτροπή αυτό που θα μπορούσε να καταστεί «μια από τις σοβαρότερες συγκρούσεις», και μια «κρίση με μεγάλο αριθμό θυμάτων».

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών τόνισε δε ότι υπάρχει ένα «συντριπτικό πλεόνασμα αντιφατικών ρητορικών» σχετικά με το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας από την Ουάσινγκτον και την Πιονγιάνγκ.

«Η Ρωσία ελπίζει ότι τελικά θα κυριαρχήσει η κοινή λογική» πρόσθεσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Στο μεταξύ, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιεί ότι οι αμερικανικές «στρατιωτικές επιλογές» είναι πλέον έτοιμες και οπλισμένες («locked and loaded») σε περίπτωση που η Πιονγκγιάνγκ συμπεριφερθεί «απερίσκεπτα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση