ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυρκαγιές Αττικής: Η Κυπριακή αποστολή στο πεδίο της «μάχης» (Pics)

Άρχισαν οι διαδικασίες επιστροφής

Μια πραγματική τραγωδία αντίκρυσαν οι Κύπριοι πυροσβέστες και διασώστες που έσπευσαν στην Αττική για βοήθεια στους Έλληνες συναδέλφους τους, όπως ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Βοηθός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Λεωνίδας Λεωνίδου.

Διαβάστε, επίσης: Πύρινη κόλαση: Δείτε που επιχειρεί σήμερα η κυπριακή αποστολή

«Βρισκόμαστε στην περιοχή της Νέας Μάκρης. Η κατάσταση είναι πολύ ήρεμη σήμερα. Περιπολούμε και ελέγχουμε να δούμε αν υπάρχουν οτιδήποτε αναζωπυρώσεις και αναμένουμε οδηγίες από τον υπεύθυνο του επεισοδίου Νέας Μάκρης, Ραφήνας και στο Μάτι αν θέλει να μετακινηθούμε σε άλλο μέτωπο ή αν χρειάζεται άλλο τις υπηρεσίες μας», ανέφερε ο κ. Λεωνίδου στο ΚΥΠΕ.

Διαβάστε, επίσης: Πυρκαγιές Αττικής: Έτσι επιχειρούν οι Κύπριοι δασοπυροσβέστες

Αργότερα, στην σελίδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δημοσιεύτηκαν μοναδικές εικόνες από τα πεδία της δράσης των μελών της, μέσα στις στάχτες και στα αποκαΐδια.

Ετοιμάζονται για επιστροφή οι Κύπριοι

Ολοκληρώθηκε η αποστολή των 64 μελών της Κύπρου, τα οποία προέρχονταν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών, την Πολιτική Άμυνα και την Υπηρεσία Ασθενοφόρων και τα οποία μετέβησαν στις 24 Ιουλίου στη Αθήνα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέας Κεττής.



Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κεττής είπε ότι ξεκίνησε η διαδικασία επιστροφή τους , αλλά ακόμα δεν γνωρίζουν πότε θα γίνει η αναχώρηση τους για την Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την Αθήνα, η κυπριακή αποστολή μεταφέρθηκε στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής Ελλάδας.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X