ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ιστορική συμφωνία για αποκλιμάκωση στη Συρία

Έδωσαν τα χέρια Ρωσία, Τουρκία και Ιράν

Του Νίκου Στέλγια

Έκλεισε η συμφωνία για Ίντλιπ. Η Τουρκία στέλνει νέες στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Συρία. Σύμφωνα με νέα πληροφορία, Τουρκία, Ιράν και Ρωσία θα τοποθετήσουν παρατηρητές στο Ίντλιπ.

Οι τρεις χώρες, οι οποίες συζητούν τις εξελίξεις στην Συρία στο Αστάνα του Καζακστάν, κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την δημιουργία της τέταρτης ζώνης της κατάπαυσης του πυρός.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η τέταρτη ζώνη θα δημιουργηθεί στην πόλη Ίντλιπ. Οι αντιπροσωπείες των τριών χωρών συμφώνησαν για τα όρια της νέας ζώνης της κατάπαυσης του πυρός. Τουρκία, Ιράν και Ρωσία θα εγγυηθούν από κοινού την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ζώνη.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την πληροφορία ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δοθεί στην δημοσιότητα ανακοινωθέν που θα εστιάζει στην νέα συμφωνία της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας.

Η πόλη Ίντλιπ βρίσκεται στο επίκεντρο της τουρκικής επικαιρότητας τους τελευταίους μήνες. Η Άγκυρα δεν αποκλείει κανένα σενάριο για αυτή την πόλη, την οποία σήμερα ελέγχουν διάφορες ισλαμιστικές οργανώσεις, ακόμη και το ενδεχόμενο μιας χερσαίας εισβολής.

Το τελευταίο διάστημα, ο τουρκικός στρατός είχε ενισχύσει τις θέσεις του στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, σε μικρή απόσταση από το Ίντλιπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X