ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ισραήλ: Η Χαμάς έχει μόνο δύο επιλογές, τον θάνατο ή την παράδοση

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ τόνισε ότι πρέπει να μεταφερθούν τα κεφάλαια στη Δυτική Όχθη και ότι ο πόλεμος στη Γάζα «εξελίσσεται σύμφωνα με τους στόχους»

Τα μέλη της Χαμάς μπορούν να επιλέξουν «εάν θα πεθάνουν ή αν θα παραδοθούν άνευ όρων» δήλωσε απόψε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, ενώ βρισκόμαστε στην 26η ημέρα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

«Ο εχθρός έχει μόνο δύο επιλογές, να πεθάνει ή να παραδοθεί άνευ όρων, δεν υπάρχει τρίτη επιλογή», είπε ο Γκάλαντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Τελ Αβίβ.

Πρέπει να μεταφερθούν τα κεφάλαια στη Δυτική Όχθη

Ο Γκάλαντ δήλωσε ακόμα ότι η χρηματοδότηση θα πρέπει να συνεχίσει να παρέχεται στην Παλαιστινιακή Αρχή για να βοηθήσουν στην πρόληψη της τρομοκρατίας, προσθέτοντας ότι «το Ισραήλ έχει συμφέρον από τη σταθερότητα στη Δυτική Όχθη».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ είχε δηλώσει ότι θα σταματήσει να παραδίδει τα έσοδα από τη φορολογία που συλλέγει το Ισραήλ αλλά κατευθύνονται στην Παλαιστινιακή Αρχή, καθώς κατηγόρησε την ηγεσία της Δ. Όχθης για συνεργασία με την τρομοκρατία.

Αίτημα να ανατραπεί αυτή η απόφαση είχαν θέσει και οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τη Haaretz.

Ο Γκάλαντ δήλωσε επίσης ότι ο πόλεμος στη Γάζα «εξελίσσεται σύμφωνα με τους στόχους του».

«Η Χαμάς δέχεται σκληρά πλήγματα. Πάνω από δέκα χιλιάδες πυρομαχικά έχουν πέσει στην πόλη της Γάζας. Χιλιάδες στόχοι χτυπήθηκαν. Χιλιάδες στόχοι καταστράφηκαν. Χιλιάδες τρομοκράτες σκοτώθηκαν, από τις χαμηλότερες έως τις υψηλότερες βαθμίδες». Αναφερόμενος στην έκταση των δυνάμεων του στρατού στη Γάζα, ο Γκάλαντ σημείωσε ότι υπάρχουν πλέον «χιλιάδες μαχητές» στην πόλη της Γάζας.

Πηγή: in.gr 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση