ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ισραήλ: Συγκλονιστικές στιγμές - Η Μία και η Αμίτ αναπνέουν ξανά αέρα ελευθερίας

Σχεδόν δύο μήνες ήταν στα χέρια των τρομοκρατών της Χαμάς

Μία γυναίκα που απήχθη μέσα από το σπίτι της στο κιμπούτς και άλλη μία που διασκέδαζε στο φεστιβάλ Nova που εξελίχθηκε σε χώρο σφαγής από τους τρομοκράτες της Χαμάς ήταν αυτές που αφέθηκαν ελεύθερες από τη Χαμάς την Πέμπτη.

Η 40χρονη δικηγόρος Αμίτ Σουσάνα ήταν την ημέρα της εισβολής, στις 7 Οκτωβρίου, άρρωστη με πυρετό στο σπίτι της στο κιμπούτς Κφαρ Αζά.

Άκουσε τους πυροβολισμούς και έστειλε μήνυμα σε μέλη της οικογένειάς της ότι θα προσπαθήσει να κρυφτεί σε ασφαλές σημείο. Δημοσιεύματα αργότερα ανέφεραν ότι είχε κρυφτεί στην ντουλάπα, όπου την βρήκαν οι τρομοκράτες.

Η Αμίτ μιλούσε με μηνύματα για περίπου τρεις ώρες με την οικογένειά της το πρωινό εκείνης της ημέρας, από τις 7:00 ως τις 10:10.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 29 Οκτωβρίου, επιβεβαιώθηκε η πληροφορία ότι είναι όμηρος της Χαμάς, μία από τους περίπου 240 επιβεβαιωμένους ομήρους. Ως τότε η τύχη της ήταν άγνωστη.

Με αφορμή την απελευθέρωση της Σουσάνα, το φόρουμ Hostages and Missing Families έγραψε ότι η 40χρονη έχει τρεις γάτες, της αρέσει η ροκ μουσική και παίζει τένις στον ελεύθερο χρόνο της.

Λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα, η 21χρονη Μία Σεμ διασκέδαζε στο φεστιβάλ Supernova.

Η νεαρή tattoo artist, που έχει και γαλλική υπηκοότητα, προσπάθησε να ξεφύγει από τη σφαγή που εκτυλισσόταν γύρω της (με περίπου 260 θύματα πέρα από τους βιασμούς και τα σαδιστικά βασανιστήρια), αλλά τραυματίστηκε από τα πυρά των τρομοκρατών της Χαμάς. Την μετέφεραν και την κράτησαν σε άγνωστο σημείο στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Σεμ ήταν η πρώτη από τους περίπου 240 ομήρους που εμφανίστηκε σε βίντεο από τη Χαμάς. Ήταν σε ένα κρεβάτι και, όπως τουλάχιστον φαίνεται, κάποιος είχε περιποιηθεί το χέρι της.

Η μητέρα της είχε κάνει μια αγωνιώδη έκκληση να γυρίσω πίσω η Μία.

Κατά την επιστροφή της την Πέμπτη εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές, με τη μητέρα της να αγκαλιάζει σφιχτά την αδύναμη Μία, για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν δύο μήνες, αφού πρώτα έμαθε τα καλά νέα στο τηλέφωνο.

«Περιμέναμε 55 ημέρες, μπορώ να περιμένω λίγο ακόμη», δήλωσε ο πατέρας της πριν από την απελευθέρωση της Μία.

Η Μία πήγε στο φεστιβάλ με την καλή της φίλη Έλια Τολεδάνο, 27 ετών, η οποία επίσης απήχθη και πιστεύεται ότι είναι αιχμάλωτη της Χαμάς.

Το φόρουμ Hostages and Missing Families περιέγραψε τη Σεμ ως «μια νεαρή γυναίκα με ώριμη ψυχή». Σπουδάζει την τέχνη του τατουάζ και εργάζεται ως tattoo artist. Της αρέσει να σχεδιάζει, αλλά και να μαγειρεύει.

Τη μεγάλη του χαρά για την απελευθέρωση της Γαλλοϊσραηλινής εξέφρασε και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας: «H Μία Σεμ είναι ελεύθερη. Είναι μεγάλη η χαρά που μοιράζομαι με την οικογένειά της και όλους τους Γάλλους. Εκφράζω επίσης την αλληλεγγύη μου σε όλους εκείνους που παραμένουν όμηροι της Χαμάς. Η Γαλλία εργάζεται με τους εταίρους της, για να επιτύχει την απελευθέρωσή τους το συντομότερο δυνατό».

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση