ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ιερέας βίασε και σκότωσε «βασίλισσα της ομορφιάς» (Pic)

Μετά την εξομολόγηση, την μετέφερε στο ιερό και την δολοφόνησε

Στο Όστιν του Τέξας ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες η δίκη για μία από τις πιο γνωστές ανεξιχνίαστες υποθέσεις της πολιτείας.

Τον Απρίλιο του 1960 βρέθηκε το πτώμα της 25χρονης, τότε, Irene Garza, δασκάλας της Δευτέρας Δημοτικού και πρώην Μις Νότιο Τέξας, η οποία είχε εξαφανιστεί πέντε ημέρες πριν, σε κανάλι, ενώ η νεκροτομή έδειξε ότι είχε υποστεί βιασμό ενώ βρισκόταν σε κώμα και πέθανε από ασφυξία.

Για τον θάνατό της θεωρήθηκε ύποπτος ένας τοπικός ιερέας, ο Τζον Φιτ, ο οποίος όμως δεν κλήθηκε να καταθέσει. Λίγο αργότερα, ο ιερέας μετατέθηκε από την καθολική εκκλησία από την πόλη όπου λειτουργούσε και στη συνέχεια παραιτήθηκε από ιερέας, μετακόμισε στην Αριζόνα, όπου έκανε οικογένεια.

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τον Φιτ πως εξομολόγησε την Garza και στη συνέχεια την οδήγησε στο ιερό του ναού όπου την σκότωσε. Στις εναρκτήριες δηλώσεις τους στο δικαστήριο, οι πολιτικοί κατήγοροι δήλωσαν πως σκότωσε την Γκάρζα και στη συνέχεια ενεπλάκη σε "συνωμοσία, φόνο και συγκάλυψη", αναφέρουν τοπικά Μέσα.

Ο 84χρονος Φιτ, αρνείται τις κατηγορίες και οι δικηγόροι του τόνισαν στους ενόρκους να πιστέψουν τα γεγονότα και όχι "ιστορίες".
"Δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία τότε και δεν υπάρχουν αρκετά τώρα", υπογράμμισε ένας εκ των συνηγόρων του.

Η Garza ήταν πιστή καθολική και εξομολογείτο συχνά, σύμφωνα με αναφορές, ενώ όπως δήλωσαν οι κατήγοροι η Φιτ μετά την επίθεση συνέχισε να εξομολογεί κανονικά.

Όπως δήλωσε στο Reuters ο δικηγόρος Ρόμπερτ Άμονς, που όμως δεν σχετίζεται με την υπόθεση, οι δικαστές θα έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλες δυσκολίες γύρω από αυτή την υπόθεση.

"Πολλοί από τους μάρτυρες έχουν πεθάνει ή οι αναμνήσεις τους έχουν "ξεθωριάσει" και αυτό θα δώσει την ευκαιρία στην υπεράσπιση να αμφισβητήσει τις καταθέσεις τους", δήλωσε.

Αστυνομικοί του Τεξας που ερευνούν ανεξιχνίαστες υποθέσεις, ανέφεραν πως ένας ιερέας τους είχε δηλώσει το 2002 πως αφού βρέθηκε το πτώμα της άτυχης κοπέλας, είχε δει γρατζουνιές στα χέρια του Feit και πως είχε εξομολογηθεί τον φόνο, κάτι που ο ίδιος αρνείται.

Πηγή: news247.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X