ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Χαμάς παρέδωσε στον Ερυθρό Σταυρό τους 10 ομήρους που απελευθερώνονται σήμερα

Μεταξύ τους μια δημοσιογράφος που καταδικάστηκε για ταύτιση με τη Χαμάς

Η Χαμάς ξεκίνησε νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης την παράδοση της πέμπτης ομάδας Ισραηλινών ομήρων στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στη Γάζα, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη Αιγύπτιους αξιωματούχους.

Την ίδια στιγμή, ισραηλινές πηγές αναφέρουν πως οι οικογένειές τους έχουν ενημερωθεί να πάνε σε νοσοκομεία για να τους υποδεχτούν. Κατά πληροφορίες, η παλαιστινιακή οργάνωση είχε στείλει χθες στους Ισραηλινούς λίστα μετα ονόματα 10 αιχμαλώτων που θα απελευθέρωνε σήμερα.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Φυλακών της Παλαιστίνης δημοσίευσε τα ονόματα 15 γυναικών και 15 ανηλίκων που πρόκειται να ακολουθήσουν το αντίθετο δρομολόγιο, στο πλαίσιο της συμφωνίας με το Ισραήλ.

Μία από τις κρατούμενες που αναμένεται να απελευθερωθεί είναι η Marwat al-Azza, μια δημοσιογράφος που ζει στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, η οποία μόλις χθες παραπέμφθηκε σε δίκη για τις δηλώσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την 7η Οκτωβρίου. Η Αλ-Άζα, η οποία συνεργαζόταν, μεταξύ άλλων, με το αμερικανικό δίκτυο NBC, κατηγορήθηκε για υποκίνηση τρομοκρατίας και επίδειξη ταύτισης με τρομοκρατική οργάνωση. Ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει γυναίκες κρατούμενες με ισραηλινή υπηκοότητα. 

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση