ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Η Τζωρτζίνα μπορεί να πέθαινε ανά πάσα στιγμή»

Ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης κατέθεσε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι η Τζωρτζίνα είχε μικρό προσδόκιμο ζωής

Με την κατάθεση του ιατροδικαστή Λάρισας, Χρήστου Κραββαρίτη, συνεχίστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της, Τζωρτζίνας.

Ο ιατροδικαστής, απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης, Αλέξη Κούγια, επανέλαβε πως το παιδί με την κλινική εικόνα που είχε, το προσδόκιμο ζωής του ήταν μικρό.

Αλέξης Κούγιας: Αυτοί οι γιατροί που έλεγαν ότι η κλινική της εικόνα δεν δικαιολογούσε ανακοπή, έλεγαν αλήθεια;
Μάρτυρας: Αυτό το παιδί ανά πάσα στιγμή ήταν επίφοβο για το θανατηφόρο αποτέλεσμα.
Αλέξης Κούγιας: Όλα αυτά τα φάρμακα γιατί της εδίδοντο;
Μάρτυρας: Η φαρμακευτική αγωγή δίνεται όταν υπάρχει ανάγκη. Για να της τα χορηγούσαν σημαίνει ότι τα χρειαζόταν.
Αλέξης Κούγιας: Για ποιο λόγο δύο φάρμακα δόθηκαν επιπλέον τις 2 τελευταίες ημέρες πριν καταλήξει;
Μάρτυρας: Προφανώς οι γιατροί διέκριναν μία επιδείνωση.
Αλέξης Κούγιας: Οι γιατροί με ένα στόμα μας είπαν πως δεν έπασχε από επιληψία. Αυτά τα φάρμακα γιατί δίνονται;
Μάρτυρας: Αυτά τα φάρμακα είχαν σκοπό ελέγχου των σπασμών και, επιπλέον, οι γιατροί στην παραγγελία επισημαίνουν επισήμως πως η επιληψία είναι ένας παράγοντας.
Αλέξης Κούγιας: Τι δοσολογία είναι;
Μάρτυρας: Δοσολογία σοβαρή, το παιδί επιβαρύνθηκε επιπλέον με λοίμωξη.
Αλέξης Κούγιας: Έχουν πει αλήθεια οι γιατροί πως η κλινική εικόνα του παιδιού δεν δικαιολογούσε αυτό το αποτέλεσμα; Με αυτήν την εικόνα πόσο προσδόκιμο ζωής θα έχει;
Μάρτυρας: Άγνωστο αλλά εγώ το θεώρησα πολύ μικρό. Η λοίμωξη θα μπορούσε να επιφέρει θανατηφόρο αποτέλεσμα, όχι μόνο χωρίς τη κεταμίνη, χωρίς τα μισά πράγματα από αυτά που έπαιρνε. Η κλινική της εικόνα ήταν επίφοβη έως υψηλού κινδύνου.
«Σφίξε την καρδιά σου»
Σημείωσε, δε, ο μάρτυρας πως αν η μητέρα ρωτούσε έναν γιατρό για την εξέλιξη τοπυ παιδιού αυτός θα έπρεπε να της απαντήσει «σφίξε την καρδιά σου, πρέπει να είναι προετοιμασμένη να γίνει κάτι άσχημο». Ο κ. Κραββαρίτης επισήμανε ακόμη πως ο σωλήνας της διασωλήνωσης δεν στάλθηκε στον ιατροδικαστή γιατί πιθανότατα θα είχε στοιχεία της αντίδρασης του παιδιού κατά τη διάρκεια της προσπάθειας ανάνηψης όπως επίσης και ότι για τις τοξικολογικές εξετάσεις, το δείγμα αίματος δεν θα έπρεπε να ληφθεί από την καρδιά του παιδιού αλλά από τις αρτηρίες.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο Αλέξης Κούγιας έκανε και πάλι αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη. «Τώρα θα έρθει ο Κασσελάκης να τα αλλάξει όλα κύρια πρόεδρε, θα σας ξεδοντιάσει!», είπε με χιουμοριστική διάθεση, απευθυνόμενος προς την πρόεδρο της έδρας την ώρα που υπέβαλε ερωτήσεις στον μάρτυρα.

ΠΗΓΗ: reader.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση