ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η τελευταία εμφάνιση του Ναβάλνι - Αστειευόταν και έδειχνε καλά (vid)

Σε μία από τις σκληρές φυλακές της Ρωσίας είχε οδηγηθεί ο ηγέτης της αντιπολίτευσης

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες έδειχνε υγιής. Φαινόταν ευδιάθετος, να αστειεύεται. Όμως αργότερα η ανακοίνωση που εκδόθηκε για τον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, έγραφε για το τέλος του. «Οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών επιβεβαίωσαν τον θάνατο του κατάδικου» είπαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Η είδηση του θανάτου του Ναβάλνι κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με αρχηγούς κρατών και υψηλόβαθμους αξιωματούχους να «δείχνουν» τον Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας για πρακτικές ωμής καταστολής.

Με δόση χιούμορ και στολή κρατουμένου εμφανίστηκε, πάντως, νωρίτερα τον Ιανουάριο ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης στο σωφρονιστικό κέντρο της Αρκτικής όπου μεταφέρθηκε αυτόν τον μήνα.

«Έχω ξεμείνει από χρήματα, λόγω των αποφάσεών σας, οπότε στείλτε», ήταν ορισμένα από τα τελευταία του λόγια τα οποία εκστόμισε αστειευόμενους σε βίντεο, ενώ είπε ότι ακόμη περίμενε ένα μήνυμα για τα Χριστούγεννα που δεν έλαβε γιατί βρισκόταν μακριά.

Η φυλακή όπου είχε οδηγηθεί ο Ναβάλνι ονομάζεται «Πολικός Λύκος», θεωρείται από τις πιο σκληρές και αφορά σε εκείνους που έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα. Βρίσκεται στο Χαρπ, 1,900 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας.

Στις τελευταίες του αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ναβάλνι έστειλε στη σύζυγό του μήνυμα για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. «Όλα είναι σαν σε τραγούδι μαζί σου. Ανάμεσά μας υπάρχουν πόλεις, τα φώτα απογείωσης των αεροδρομίων, μπλε χιονοθύελλες και χιλιάδες χιλιόμετρα. Αλλά νιώθω ότι είσαι κοντά μου κάθε δευτερόλεπτο και σε αγαπώ όλο και περισσότερο» είχε γράψει μεταξύ άλλων.

Ο θάνατος του Ναβάλνι

Ο Ναβάλνι πέθανε στη σωφρονιστική αποικία αριθ. 3 στην αυτόνομη περιφέρεια Γιαμαλο-Νένετς, ανέφερε την Παρασκευή το περιφερειακό τμήμα της Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας.

«Στις 16 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, στη σωφρονιστική αποικία αριθ. 3, ο κατάδικος Αλεξέι Ναβάλνι αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά από έναν περίπατο, χάνοντας σχεδόν αμέσως τις αισθήσεις του. Άμεσα έφθασαν ιατρικοί υπάλληλοι από το ίδρυμα και κλήθηκε ιατρική ομάδα έκτακτης ανάγκης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Πραγματοποιήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ανάνηψης, αλλά δεν απέδωσαν θετικά αποτελέσματα. Οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών επιβεβαίωσαν τον θάνατο του κατάδικου. Τα αίτια του θανάτου βρίσκονται υπό εξακρίβωση», προσθέτει η ανακοίνωση.

Η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία (FSIN) πραγματοποιεί όλους τους απαραίτητους ελέγχους σε σχέση με τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου, στην πρώτη αντίδραση του Κρεμλίνου.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση