ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η στιγμή που οι Ισραηλινοί καταρρίπτουν ιρανικά drones - Δείτε βίντεο

«Χθες το βράδυ, η Πολεμική Αεροπορία, μαζί με τις χώρες στρατηγικούς εταίρους, αναχαίτισε με επιτυχία δεκάδες εναέριες απειλές που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν προς το Ισραήλ»

Οι IDF δημοσιοποίησαν πλάνα από την επιχείρηση κατάρριψης των ιρανικών drones κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ.

«Χθες το βράδυ, η Πολεμική Αεροπορία, μαζί με τις χώρες στρατηγικούς εταίρους, αναχαίτισε με επιτυχία δεκάδες εναέριες απειλές που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν προς το Ισραήλ», ανακοίνωσαν οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. 

Το Ισραήλ δεν αντιμετώπισε μόνο του την άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ κατέρριψε τουλάχιστον τρεις βαλλιστικούς πυραύλους. Πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ κατέρριψαν επίσης ιρανικά βλήματα. Η Βρετανία δήλωσε ότι ήταν επίσης έτοιμη να παρέμβει χρησιμοποιώντας αεροσκάφη της Βασιλικής Αεροπορίας που διαθέτει στην περιοχή. Τέλος, Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι η Γαλλία συμμετέχει στην παρεμπόδιση των ιρανικών επιθέσεων.

Η στιγμή που οι Ισραηλινοί καταρρίπτουν ιρανικά drones

Με τη σειρά του το Ισραήλ διαθέτει μια σειρά από συστήματα για να εμποδίζει επιθέσεις από βαλλιστικούς πυραύλους με τροχιές που τους μεταφέρουν πάνω από την ατμόσφαιρα μέχρι πυραύλους κρουζ και ρουκέτες που πετούν χαμηλά. Το σύστημα Iron Dome (σιδερένιος θόλος) του Ισραήλ βρίσκεται συχνά στο προσκήνιο από τότε που η χώρα ξεκίνησε τη στρατιωτική της επίθεση στη Γάζα ως απάντηση στις επιθέσεις της Χαμάς στο εσωτερικό του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, οι οποίες πυροδότησαν τις σημερινές εχθροπραξίες στην περιοχή.

Το Ισραήλ διαθέτει επίσης υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών F-35I stealth, τα οποία χρησιμοποιεί για την κατάρριψη drones και πυραύλων κρουζ.

Πηγή: iefimerida 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση