ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η πρώτη αντίδραση Πισπιρίγκου - «Έχω ήδη ασκήσει έφεση»

Εμφανώς εκνευρισμένη απάντησε στην πρόεδρο του δικαστηρίου

Με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε ομόφωνα η Ρούλα Πισπιρίγκου από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Μετά την εκφώνηση της απόφασης, η πρόεδρος είπε στη κατηγορούμενη: «Έχετε δικαίωμα να ασκήσετε έφεση», με την Πισπιρίγκου να απαντά «την έχω ασκήσει ήδη» με εμφανή εκνευρισμό και δυσαρέσκεια στο πρόσωπό της.

Μάλιστα, λίγο αργότερα, ο Αλέξης Κούγιας, στις δηλώσεις που έκανε, εξέφρασε βεβαιότητα για την αθώωση της Πισπιρίγκου σε δεύτερο βαθμό.

Υπενθυμίζεται πως έπειτα από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία που διήρκησε περίπου 16 μήνες, το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή της 35χρονης, απορρίπτοντας ομόφωνα τα εκκρεμή αιτήματά της (πχ. προσκόμιση σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ Παίδων, διενέργεια περαιτέρω γονιδιακού ελέγχου).

Επιπλέον, το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να μη κάνει δεκτά αιτήματα της υπεράσπισης της Πισπιρίγκου για διαβίβαση στην εισαγγελία των πρακτικών της δίκης, ώστε να διωχθούν για ψευδή κατάθεση ο Μάνος Δασκαλάκης και κάποιοι από τους μάρτυρες γιατρούς. Αντίστοιχη πρόταση είχε κάνει νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας.

Ειδικότερα, με την απόφασή του το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση - «καταπέλτη» που είχε κάνει στο ακροατήριο στις 25 Ιανουαρίου η εισαγγελέας της έδρας Ευαγγελία Σπυριδωνίδου, ζητώντας την ενοχή της κατηγορούμενης μητέρας και για τα δυο αυτά κακουργήματα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, η 35χρονη μητέρα από την Πάτρα επιχείρησε να αφαιρέσει τη ζωή της προωτότοκης κόρης της πρώτη φορά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας με αποτέλεσμα το παιδί να καταστεί τετραπληγικό.

Στη συνέχεια, βάσει του κατηγορητηρίου που έκανε δεκτό το δικαστήριο, η κατηγορούμενη αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού της στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» με χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα εκκρεμή αιτήματα της κατηγορούμενης (πχ. προσκόμιση σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ Παίδων, διενέργεια περαιτέρω γονιδιακού ελέγχου).

Τέλος, το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να μη κάνει δεκτά αιτήματα της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιριγκου για διαβίβαση στην εισαγγελία των πρακτικών της δίκης, ώστε να διωχθούν για ψευδή κατάθεση ο Μάνος Δασκαλάκης και κάποιοι από τους μάρτυρες γιατρούς. Αντίστοιχη πρόταση είχε κάνει νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας. Μετά την εκφώνηση της απόφασης, η πρόεδρος είπε στη κατηγορούμενη: «Έχετε δικαίωμα να ασκήσετε έφεση» με την Πισπιρίγκου να απαντά: «Την έχω ασκήσει ήδη».

Στο μεταξύ, να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στη Πισπιρίγκου είχε ζητήσει η εισαγγελέας. Μεταξύ άλλων στην πρότασή της προς το δικαστήριο η εισαγγελέας ανέφερε: «Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική, οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

Πηγή: protothema.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση