ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Η μητέρα μού είπε ότι η Τζωρτζίνα βρήκε την αδερφή της νεκρή»

Τι είπε στην κατάθεσή της παιδίατρος στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Τα τελευταία λεπτά της ζωής της Τζωρτζίνας που άφησε την τελευταία της πνοή στο «Παίδων- Αγλαΐα Κυριακού» περιέγραψε η παιδίατρος Γιαννούλα Κουρούση καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου δικάζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η μάρτυρας είχε εφημερία την ημέρα που έφτασε η Τζωρτζίνα από το νοσοκομείο του Ρίου στο «Παίδων» στις 26 Ιανουαρίου 2022 και στην κατάθεσης της περιέγραψε και αυτή τη Ρούλα Πισπιρίγκου ως μια ψύχραιμη μητερα ακόμη και την ώρα που της είπαν πως το παιδί της πέθανε.

«Είδα πρώτη φορά το παιδί και τη μητέρα, την οποία έτυχε να τη θυμηθώ γιατί και είχα εξετάσει και τη Μαλένα. Μου είπε ότι το παιδί έχει περάσει πολλά, ότι είναι το παιδί που βρήκε το μωρό αδερφάκι της στην κούνια πεθαμένο, ότι έπαθε ανακοπή. Μου είπε για κάτι μηνύσεις σε γιατρούς…δεν κατάλαβα. Μου ζήτησε να μπει σε μονόκλινο και της είπα βεβαίως. Τον πατέρα τον είδα πρώτη φορά το βράδυ», είπε η μάρτυρας που είδε ξανά το παιδί το Σάββατο 29 Ιανουαρίου.

Σε κάποιο σημείο της κατάθεσής της η Πρόεδρος ζήτησε από την κατηγορούμενη να διευκρινίσει κάτι με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να απαντά πως «η Μαλένα νοσηλεύτηκε αρχικά στο "Παίδων Αγλαΐα Κυριακού" και μετά νοσηλεύτηκε στο Ελπίδα όταν διαγνώστηκε με λευχαιμία».

Αναφερόμενη η μάρτυρας στην ημέρα που επιβίωσε το παιδί είπε πως «πήγα στην εφημερία στις 9 το πρωί. Μου είπαν ότι είχε πέντε επεισόδια διαρκείας 3-5 λεπτών το καθένα και ότι είχε μπει σε καταγραφή. Εξετάσαμε το παιδί δεν βρήκαμε κάτι και συνεχίσαμε στα υπόλοιπα παιδάκια του ορόφου. Κάποια στιγμή η ειδικευόμενη μου είχε κατέβει να κάνει ένα εξιτήριο».

Ακόμα, συνεχίζει: «Ακούω μια νοσηλεύτρια να με καλεί και μου φωνάζει να τρέξω για το παιδί. Βλέπω τη Τζωρτζίνα με στροφή κεφαλής, είχε μυδρίαση, περιστοματική κυάνωση, πήρα ακουστικό να ακούσω, άκουσα ένα χτύπο κάθε δυο δευτερόλεπτα περίπου για 10 δευτερόλεπτα αυτό. Ξεκινήσαμε ΑΜΠΟΥ και μαλάξεις…»

Παράλληλα, η γιατρός αναφέρει: «Εκεί που ξεκινήσαμε μαλάξεις με σταμάτησε η μητέρα για να στείλει τα δεδομένα από το μηχάνημα στον κ. Παπαγιάννη…Στα 20 λεπτά βγήκε άλλος γιατρός και της είπε ότι το παιδί δεν επανέρχεται. Εκεί μας είπε ότι την άλλη φορά χρειάστηκαν 50 λεπτά όποτε κι εμείς συνεχίσαμε. Το παιδί δεν τα κατάφερε και όταν είδα τη μητέρα στο γραφείο των γιατρών εκείνη με ευχαρίστησε».

Πρόεδρος: Είπατε σε κατάθεση σας ότι η μητέρα σας ζήτησε να επικοινωνήσετε με τους καρδιολόγους για να αλλάξει το παιδί το φάρμακο…
Μάρτυρας: Μου είπε η μητέρα να ρωτήσω τον καρδιολόγο για την αλλαγή του φαρμάκου και μήπως είναι γι’ αυτό τα επεισόδια. Βέβαια είχε κάνει ήδη δύο πριν την αλλαγή του φαρμάκου, αλλά της είπα ότι θα κάνω μόλις τελειώσω.
Πρόεδρος: Από τη στιγμή που φτάσατε στο θάλαμο η μητέρα πως ήταν;
Μάρτυρας: Ήταν ψύχραιμη. Ήταν έξω από το θάλαμο προς τη μέση του διαδρόμου, κοιτούσε που ερχόμασταν. Δεν είδα αντίδραση «ελάτε, τρέξτε».
Πρόεδρος: Την ώρα της ΚΑΡΠΑ η μητέρα άφησε στο θώρακα τη συσκευή που μετέδιδε τα σήματα. Ρωτήσατε γιατί δεν την έβαλε νωρίτερα;
Μάρτυρας: Όχι, έκανε ΚΑΡΠΑ εκείνη τη στιγμή.
Πρόεδρος: Πού βρισκόταν το οξύμετρο;
Μάρτυρας: Ήταν στο χέρι του παιδιού. Έδειχνε κάποιες ενδείξεις χαμηλές σφίξεις και κορεσμό. 35-36 σφίξεις κι ένα κορεσμό γύρω στο 50. Όσο έτρεχα να μπω δεν ακουγόταν το οξύμετρο, αλλά όταν ξεκίνησα την ΚΑΡΠΑ ξεκίνησε.

Η μάρτυρας ρωτήθηκε για τη συμπεριφορά της μητέρας εκείνη την ώρα. «Ήρθε η νοσηλεύτρια και μου είπε πως την πλησίασε η μητέρα και της είπε κάτι που δεν κατάλαβε αρχικά, αλλά όταν τη ρώτησε αν συμβαίνει κάτι με το παιδί, η μητέρα απάντησε θετικά κι έτσι με ειδοποίησαν.

Η νοσηλεύτρια μου είπε ότι η μητέρα ήταν ήρεμη δεν έδειχνε κανένα απολύτως άγχος» απάντησε η μάρτυρας σε ερώτηση της εισαγγελέως της έδρας σχετικά με τη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Υπεράσπιση: Σας είπε η μητέρα ότι η Τζωρτζίνα βρήκε το βρέφος νεκρό;
Μάρτυρας: Ναι, το είπε σε εμένα. Και ήταν μπροστά και ειδικευόμενος. Και την επόμενη ημέρα το είπε και στην κυρία Ταταριώτη. Είμαι απολύτως σίγουρη γι’ αυτό. Μου είπε ότι η Τζωρτζίνα ήταν αυτή που βρήκε το βρέφος νεκρό.
Υπεράσπιση: Είστε σίγουρη ότι σας είπε η κατηγορούμενη για μονόκλινο;
Μάρτυρας: Ναι. Εμείς έχουμε δυο μονόκλινα. Αν εκείνη την ημέρα τα είχαν αλλά παιδιά, θα είχε πάει αλλού. Είμαι απόλυτα σίγουρη ότι με ρώτησε και ήταν μπροστά και άλλοι. Δεν είπα ότι με πίεσε. Είπα ότι το ζήτησε. Και είμαι απόλυτα μα απόλυτα σίγουρη για αυτό που σας λέω.

ΠΗΓΗ: reader.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση