ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η μεγαλόψυχη πράξη της Ε/κ «Καλύτερης Δασκάλας του Κόσμου»

Χαρίζει το χρηματικό έπαθλο για την καλλιτεχνική καλλιέργεια των μαθητών

Σε μια πολύ σπουδαία πράξη προέβη η Ε/κ καταγωγής δασκάλα, που ζει και δραστηριοποιείται στην Βρετανία, Άντρια Ζαφειράκου, που κέρδισε και τον τίτλο της «Καλύτερης Δασκάλας στον Κόσμο», μαζί με ένα μεγάλο χρηματικό έπαθλο.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της, η Daily Mail, ή κ. Ζαφειράκου αποφάσισε όπως διαθέσει το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στην καλλιτεχνική καλλιέργεια των παιδιών σε 30 σχολεία του Λονδίνου.

Η 39χρονη δασκάλα με αυτά τα χρήματα θα «εργοδοτήσει» ηθοποιούς, σκηνοθέτες και καλλιτέχνες από διάφορες άλλες τέχνες, με στόχο να τοποθετηθούν στα σχολεία, ώστε να εμπνεύσουν τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με την τέχνη.

Όπως είπε σε δηλώσεις της, η κ. Ζαφειράκου, πολλές φορές, αγνοούμε την δύναμη της τέχνης όσον αφορά στην διαμόρφωση της ζωής μας προς το καλύτερο, κυρίως στις φτωχότερες ομάδες της κοινωνίας. Μάλιστα, είπε ότι παρατηρεί πως δραστηριότητες όπως η ζωγραφική, η μουσική και το θέατρο, παραμελούνται από την διδακτέα ύλη, σε μια εποχή που είναι αναγκαίες όσο ποτέ.

Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε, έχει δει την μαγική στιγμή, που ένα παιδάκι συνομιλεί με κάποιον από τον οποίο εμπνέεται: τα μάτια και το πρόσωπό του λάμπουν!

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X