ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Για πρώτη φορά οι πιο διαβόητοι βρετανοί τζιχαντιστές χωρίς τη μάσκα τους

Στη φωλιά του Τζιχάντι Τζον

Ενα εξαιρετικά σπάνιο υλικό που δείχνει τέσσερις διαβόητους βρετανούς τζιχαντιστές σε ανέμελες στιγμές υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή της η βρετανική Telegraph.

Θα μπορούσε να είναι σκηνές από μια οποιαδήποτε καφετέρια στον κόσμο. Τέσσερις νεαροί άνδρες γελάνε και ανταλλάσσουν αστεία ενώ παράλληλα φορτίζουν τα κινητά τους.

Σύμφωνα όμως με την βρετανική εφημερίδα Telegraph, μαζί αποτελούν τους πλέον διαβόητους βρετανούς τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους: πρόκειται για τους βασανιστές, δολοφόνους και αποκεφαλιστές αθώων ανθρώπων που εγκατέλειψαν τη Μ. Βρετανία για να παλέψουν στη Συρία.

O 30χρονος τζιχαντιστής από τη Ζιμπάμπουε Raymond Matimba έζησε στο Μάντσεστερ και είχε δεσμούς με τον βομβιστή που αιματοκύλησε τo Manchester Arena, Salman Abedi

Όπως αναφέρει το βρετανικό Μέσο, το υλικό αυτό καταγράφηκε κρυφά μέσα σε coffee shop της Ράκα, της επονομαζόμενης ως πρωτεύουσας του χαλιφάτου και απεικονίζει, για πρώτη φορά, τους τέσσερις τζιχαντιστές χωρίς τη μάσκα τους αλλά και χωρίς τους άνδρες που τους προστατεύουν.

Πρόκειται για τον Mohammed Emwazi, γνωστός στα διεθνή ΜΜΕ ως Τζιχάντι Τζον, τον εκτελεστή των δύο Βρετανών και των τριών Αμερικανών που απεικονίζονται στα φρικιαστικά προπαγανδιστικά βίντεο που έκαναν πριν δύο περίπου χρόνια τον γύρο του κόσμου, τον Junaid Hussain, τον Νο1 χάκερ του ISIS και σύζυγο της πλέον καταζητούμενης βρετανίδας Sally Jones, τον Reyaad Khan, ο οποίος έχει προσηλυτίσει δεκάδες βρετανούς στις τάξεις του ISIS και τον 30χρονο πρώην χριστιανό και εκτελεστή Raymond Matimba.

Η εικόνα του «Τζιχάντι Τζον» έκανε το γύρο του κόσμου καθώς συνδέθηκε με τα φρικαλέα βίντεο εκτέλεσης αμερικανών και βρετανών πολιτών.

Το υλικό τραβήχτηκε στα τέλη του 2014 από κάτοικο της Ράκα, ο οποίος το έδωσε στην Telegraph μόνο μετά την ασφαλή έξοδό του από το προπύργιο των τζιχαντιστών.

Αν και κατά καιρούς υπήρξαν αναφορές ότι και οι τέσσερις τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί σε διάφορες επιθέσεις, δεν αποκλείεται κάποιος από αυτούς να κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος.

 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση