ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επεισόδια Ρέντη: Τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο δράστης επέστρεψε στο γήπεδο

Έκτακτη σύσκεψη για την οπαδική βία συγκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού αστυνομικού έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη, στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για το League Cup «Νίκος Σαμαράς».

Την ώρα που οι ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΑΣΥ ζητούν τη διακοπή των πρωταθλημάτων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για την οπαδική βία το πρωί του Σαββάτου.

Στη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί, αναμένεται να συμμετάσχουν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιαννης Βρούτσης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.4

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου ξεσπάθωσε εναντίον όσων επιρρίπτουν ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του αναφέρει:

«Μετά τη δολοφονική απόπειρα κατά του 31χρονου αστυνομικού, και ενώ όλη η Ελλάδα προσεύχεται για τη ζωή του, επιχειρείται από ορισμένους μια αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ., με ισχυρισμούς που προκαλούν τη λογική και το δημόσιο αίσθημα. Με αναφορές, μάλιστα, σε σκοτεινές και περίεργες εποχές της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας.

»Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει συστηματικά τη δουλειά της, με σεβασμό στα προβλεπόμενα από τον νόμο, ώστε να εντοπίσει τον ή τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό. Στην προσπάθειά της αυτή έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη μου και τη στήριξή μου.

»Οι στιγμές επιβάλλουν τον σεβασμό στο έργο των Αρχών και την ομόθυμη στήριξη της κοινωνίας, τόσο για να αποδοθεί δικαιοσύνη όσο και για να μην κυκλοφορούν ανάμεσά μας άνθρωποι με δολοφονική διάθεση. Κάθε άλλη ενέργεια δυσχεραίνει και υπονομεύει το έργο των Αρχών της Πολιτείας μας και είναι σε ριζική αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα.».

Ερασιτέχνης Ολυμπιακός: Τακτικές Ναζί από την ΕΛΑΣ, κράτησε σε ομηρία 500 φιλάθλους

Η απάντηση του υπ. Προστασίας του Πολίτη έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού όπου επιρρίπτονται ευθύνες στην ηγεσία της ΕΛΑΣ, υποστηρίζοντας πως η αστυνομία αναιτιολόγητη βία για να καταλήξει κάνοντας λόγο για «ομηρία» όλων των φιλάθλων, εντός του κλειστού γηπέδου, με τη χρήση βίας. «Αποφασίστηκε από την αστυνομία η απελευθέρωση μόνο τον γυναικόπαιδων και των αθλητών των δύο ομάδων, κατακρατώντας παράνομα περίπου 500 φιλάθλους, δηλαδή όλους τους άντρες άνω των 15 ετών!! Απόφαση που θυμίζει ξεκάθαρα, όχι απλά χούντα αλλά τακτικές αντιποίνων των ΝΑΖΙ!!» ανέφερε η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

ΠΟΑΞΙΑ και ΠΟΑΣΥ καλούν τον Πρωθυπουργό να διακόψει όλα τα πρωταθλήματα

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, οι Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Αξιωματικών Αστυνομίας και Αστυνομικών Υπαλλήλων εξέδωσαν από κοινού οργισμένη ανακοίνωσημε την οποία καλούν τον πρωθυπουργό να διακόψει άμεσα, σήμερα, όλα τα πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα.

Επιπλέον, ζητούν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να σταματήσουν τη διάθεση αστυνομικών δυνάμεων για οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, χωρίς καμία καθυστέρηση και καμία δικαιολογία. Με έναν αστυνομικό να χαροπαλεύει και την οικογένειά του, αλλά και όλους εμάς, να αγωνιούμε για τη ζωή του, καμία δικαιολογία δεν γίνεται αποδεκτή, αναφέρουν.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί εκφράζουν την οργή τους «για όλους αυτούς που συγκαλύπτουν, υποθάλπουν, υποστηρίζουν, μισθοδοτούν τις αγέλες των δίποδων χούλιγκαν με τα ζωώδη ένστικτα, είτε αυτοί είναι ιδιοκτήτες Π.Α.Ε., Κ.Α.Ε. κ.λπ., είτε είναι “παράγοντες” του αθλητισμού, είτε οποιοσδήποτε άλλος».

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για όσα συνέβησαν την Πέμπτη στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη, στο ματς βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για το League Cup «Νίκος Σαμαράς».

Υπολείμματα από καμένες μπλούζες, σουγιάς, φωτοβολίδες και κροτίδες βρέθηκαν μέσα στην τουαλέτα του γηπέδου, τα οποία έμειναν εκεί όταν προσπαθούσαν να καταστρέψουν στοιχεία των επιθέσεων.

Όσοι προέβησαν στις επιθέσεις, από κάμερα εξωτερική του γηπέδου και μαρτυρίες αστυνομικών, φαίνεται πως μπήκαν πάλι στο γήπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης της ρίψης της ναυτικής φωτοβολίδας που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά εκτιμάται ότι είναι ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες.

Περίπου 20-25 από τους προσαχθέντες είναι παλιοί γνώριμοι των αξιωματικών της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους. Μέσα στο αμφιθέατρο του μεταγωγών φώναζαν συνθήματα για την ομάδα τους. Έχουν ληφθεί από όλους δείγματα με ταινία ανίχνευσης πυρίτιδας από χέρια και ρούχα. Το ίδιο έχει γίνει με αποτυπώματα και DNA.

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 200από τους προσαχθέντες έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Ιατρικό ανακοινωθέν για τον 31χρονο αστυνομικό: Είναι σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και διασωληνωμένος

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας για τον 31χρονο αστυνομικό που τραυματίστηκε σοβαρά χθες στα επεισόδια.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, χούλιγκανς βγήκαν από το γήπεδο και πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ) στον αριστερό μηρό.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο, καθώς είχε χάσει πολύ αίμα. Έκτοτε νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης άνοιξε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, καθώς κρίθηκε ότι η μεταφορά του σε πιο μακρινό νοσοκομείο ενδεχομένως θα απέβαινε μοιραία.

Αναλυτικά το νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον 31χρονο αστυνομικό:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο, όπου έγινε διάνοιξη των μυϊκών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση».

Ο αστυνομικός τραυματίστηκε βαρύτατα από τη φωτοβολίδα, η οποία τον χτύπησε στο πόδι και συνέχισε να καίει μέσα στο πόδι του, μέχρι να σβήσει, προκαλώντας του ευρύτατα και εξαιρετικά σοβαρά τραύματα και κάκωση μηριαίας αρτηρίας. Μέχρι να φθάσει στο νοσοκομείο είχε χάσει πολύ αίμα, του έγινε πολλαπλή μετάγγιση και υπέστη καρδιακή ανακοπή. Επανήλθε ύστερα από 10 λεπτά, μετά από ΚΑΡΠΑ».

Διαιτητές υπέρ Αστυνομίας για όσα έγιναν στου Ρέντη: «Έφτασε η ώρα για σκληρές αποφάσεις»

Τη συμπαράστασή τους στην Ελληνική Αστυνομία δήλωσαν οι Έλληνες διαιτητές, μετά τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης (7/12) έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη.

Σχετικά με τον σοβαρότατο τραυματισμό του αστυνομικού στη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν ενώ διεξαγόταν ο αγώνας του Λιγκ Καπ βόλεϊ Ανδρών, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, οι Έλληνες ρέφερι εκφράζουν τη «θλίψη και τον αποτροπιασμό» τους και τονίζουν ότι «έφτασε η ώρα για σκληρές αποφάσεις».

Η ανακοίνωση των διαιτητών με αφορμή τα επεισόδια στου Ρέντη:

«Οι Έλληνες διαιτητές και οι βοηθοί διαιτητές θα θέλαμε να εκφράσουμε τη θλίψη και τον αποτροπιασμό μας για τα χθεσινά γεγονότα της δολοφονικής επίθεσης με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμου του αστυνομικού.

Έφτασε η ώρα για συννενόηση, σύνεση, αλλά και ώρα για σκληρές αποφάσεις καθώς τα φαινόμενα βίας, οι απειλές κατά προσώπων (αθλητών, διαιτητών, αστυνομικών, πολιτών κ.ο.κ.) και η ανομία αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στα γήπεδα της χώρας.

Δηλώνουμε ότι συμπαραστεκόμαστε στον τραυματία αστυνομικό και στην οικογένεια του και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση αλλά και σε όλη την ελληνική Αστυνομία που όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί σύμμαχο μας στους αγωνιστικούς χώρους».

Πηγή: iefimerida.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση