ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκπαιδευτικοί αυτοκτονούν: Δέχονται bullying από τους γονείς

Εκπαιδευτικοί αυτοκτονούν: Δέχονται bullying από τους γονείς

Σοκάρει η είδηση πως στη Νότια Κορέα τρεις εκπαιδευτικοί έχουν αυτοκτονήσει μέσα σε διάστημα δύο μηνών εξαιτίας του εκφοβισμού που δέχονται από γονείς των μαθητών τους.

Μάλιστα, τη Δευτέρα(04-09) οι εκπαιδευτικοί πρόκειται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ώστε να απαιτήσουν καλύτερη προστασία των δικαιωμάτων τους και να διαμαρτυρηθούν για την εκτεταμένη, όπως λένε, παρενόχληση από αυταρχικούς γονείς που έχει οδηγήσει συναδέλφους τους να αυτοκτονήσουν.

Οι καταγγελίες των εκπαιδευτικών των δημόσιων σχολείων για κακομεταχείριση από γονείς και μαθητές έχουν αυξηθεί απότομα μετά τον Ιούλιο, όταν ένας νεαρός εκπαιδευτικός βρέθηκε νεκρός από αυτοκτονία.

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα έγιναν ακόμη δύο αυτοκτονίες εκπαιδευτικών.

Πορεία διαμαρτυρίας για τις αυτοκτονίες

Δεκάδες εκπαιδευτικοί ορκίστηκαν να πάρουν μονοήμερη άδεια σε ένδειξη διαμαρτυρίας τη Δευτέρα. Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης και της σχολικής επιτροπής προσπάθησαν να αποτρέψουν μεγάλες διακοπές των μαθημάτων και υποσχέθηκαν νομικά μέτρα για την καλύτερη προστασία των εκπαιδευτικών.

Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που έμειναν μακριά από τα μαθήματα δεν ήταν άμεσα σαφής, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δεκάδες σχολεία σε όλη τη χώρα αναμένεται να κλείσουν επειδή οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν ότι δεν θα εργαστούν.

Οι αρχές δήλωσαν ότι η συλλογική δράση των εκπαιδευτικών για τη διακοπή των μαθημάτων ήταν παράνομη και προειδοποίησαν για πειθαρχικά μέτρα.

Το συνδικάτο των καθηγητών της Νότιας Κορέας δεν συμμετέχει στην οργάνωση των διαδηλώσεων της Δευτέρας, δήλωσε η ομάδα που ηγείται των διαδηλώσεων, «Everyone Together As One».

«Θα τους προστατεύσουμε (τους εκπαιδευτικούς) και θα κάνουμε αλλαγές ώστε να μην επιλέξει ούτε ένας εκπαιδευτικός να αφαιρέσει τη ζωή του», ανέφεραν οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους.

Ο πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ διέταξε στελέχη της κυβέρνησής του και αξιωματούχους να ακούσουν τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και να εργαστούν για την προστασία των δικαιωμάτων τους.

Εκατό καθηγητές δημόσιων σχολείων αυτοκτόνησαν μέσα σε έξι χρόνια

Τον Ιούλιο, μία δασκάλα δημοτικού σχολείου βρέθηκε νεκρή στο σχολείο, αφού φέρεται να εξέφρασε ανησυχία για τα παράπονα ενός γονέα σχετικά με μια διαμάχη μεταξύ μαθητών.

Οι δάσκαλοι σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν έκτοτε αγρυπνίες και διαδηλώσεις κάθε Σαββατοκύριακο για να θρηνήσουν τον θάνατό της, με αποκορύφωμα μια διαδήλωση το Σάββατο, όπου συγκεντρώθηκαν 200.000 δάσκαλοι κοντά στην Εθνοσυνέλευση στη Σεούλ.

Άλλοι 20.000 αναμενόταν να βγουν στους δρόμους τη Δευτέρα για να συμμετάσχουν σε διαδήλωση κοντά στο κοινοβούλιο, δήλωσαν οι διοργανωτές.

Εκατό καθηγητές δημόσιων σχολείων αυτοκτόνησαν στη Νότια Κορέα τα τελευταία έξι χρόνια από τον Ιούνιο ενώ οι πενήντα επτά δίδασκαν σε δημοτικά σχολεία, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Η Νότια Κορέα έχει το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του ΟΟΣΑ, με περισσότερους από 20 ανθρώπους ανά 100.000 κατοίκους να δίνουν τέλος στη ζωή τους.

Η υπόσχεση από το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας έχει υποσχεθεί να αποτρέψει περιστατικά τιμωρίας εκπαιδευτικών για νόμιμη εκπαιδευτική δραστηριότητα και να βελτιώσει την επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν το δικαίωμα να αποφεύγουν τις κλήσεις από τους γονείς στα προσωπικά τους τηλέφωνα, μεταξύ άλλων μέτρων.

«Ο αριθμός των αδιάκριτων αναφορών κακοποίησης παιδιών έχει αυξηθεί, καθώς τα δικαιώματα των μαθητών τονίζονταν υπερβολικά, ενώ τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών δεν τηρούνταν. Θα στηρίξουμε τους εκπαιδευτικούς, ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν στην εκπαίδευση, χωρίς να ανησυχούν ότι θα λάβουν αδιάκριτες καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Πηγή: in.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση