ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επεισόδια και ξύλο στις εκλογές της Τουρκίας - Βίντεο

Β' γύρος στις 28 Μαΐου

Σε θρίλερ εξελίσσονται οι εκλογές στην Τουρκία, καθώς ο Ερντογάν φέρεται να προηγείται του Κιλιτσντάρογλου, με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης όμως να λέει ότι «είμαστε μπροστά», αμφισβητώντας τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται.

Ο Ερντογάν προηγείται σταθερά έναντι του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ωστόσο σιγά-σιγά η διαφορά μειώνεται καθώς ενσωματώνονται οι ψήφοι των μεγάλων αστικών κέντρων.

Μάλιστα, και τα δύο στρατόπεδα δηλώνουν στο Reuters ότι πλέον το πιθανότερο σενάριο είναι υπάρξει δεύτερος γύρος για την ανάδειξη του 13ου προέδρου της Τουρκίας.

Η συμμετοχή στις φετινές κάλπες στην Τουρκία έφτασε στο εντυπωσιακό 93,6%, ξεπερνώντας κατά πολύ το 86% των εκλογών του 2018.

Δεν έλειψαν τα επεισόδια

Σε αυτό το κλίμα πόλωσης στο οποίο διεξάγεται η όλη διαδικασία, δεν έλειψαν επεισόδια ξυλοδαρμού σε εκλογικά κέντρα, ενώ εντύπωση προκάλεσε η πόλυ μεγάλη συμμετοχή των Τούρκων, με περίπου 65 εκατ. να προσέρχονται στις κάλπες.

Στην περιοχή Σανλιούρφα στην Νοτιαοανατολική Τουρκία, ένας άνδρας θέλησε να δώσει τη δική του ψήφο… διαμαρτυρίας για όλες τις γυναίκες, ψηφίζοντας Ερντογάν.

Σε βίντεο που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ο άνδρας να σφραγίζει δεκάδες ψηφοδέλτια και να βάζει την ειδική σφραγίδα μόνο στον Ερντογάν. Μόλις τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής αντελήφθησαν τι συνέβη προσπάθησαν να τον απομακρύνουν, ενώ ο ίδιος δεν δίστασε να τους επιτεθεί, χτυπώντας τους.

Ο άνδρας συνελήφθη και η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται κανονικά. Ξύλο «έπεσε» και στην πόλη Νίσιβις στην επαρχία Σιρνάκ, όταν μέλη κόμματος προσπάθησαν να ανοίξουν την κάλπη. Ειδικότερα, ο Λατόφ Οζέλ περιφερειάρχης και μέλος AKP εμφανίστηκε στο εκλογικό κέντρο με τους μπράβους του και άρχισε να παρενοχλεί την εφορευτική επιτροπή, εμποδίζοντας το απόρρητο της διαδικασίας. Σχετικό βίντεο διέρρευσε στα social media.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση