ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί στα Κύθηρα (vid)

Αναζωπυρώθηκε, τελικά, η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται για δεύτερη ημέρα

Αναζωπυρώθηκε, τελικά, η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται για δεύτερη ημέρα στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοποτάμου στα Κύθηρα, καθώς οι ισχυροί άνεμοι δεν βοήθησαν στις προσπάθειες κατάσβεσης. Οι άνεμοι αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση, και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αδυνατούν να οριοθετήσουν τη φωτιά.

Μάλιστα, εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους δύο οικισμοί, ο Μυλοπόταμος και οι Αραιοί, καθώς η πυρκαγιά, έχει φτάσει κοντά σε σπίτια. Οι κάτοικοι κατευθύνθηκαν σε παρακείμενη παραλία.

Ο δήμαρχος των Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης φέρεται να ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ζήτησε και από ιδιώτες να συνδράμουν στη δημιουργία ζωνών πυρασφάλειας. Πάντως η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας δηλώνει ότι δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής κάποιο επίσημο αίτημα από τον δήμο Κυθήρων προκειμένου να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην περιοχή επιχειρούν 61 πυροσβέστες με 23 οχήματα και 57 πεζοπόρο τμήμα. Στο νησί επικρατεί μπλακ άουτ, με αποτέλεσμα τουρίστες να αποχωρούν από το νησί.

Μαίνεται η φωτιά και στην περιοχή Βρουβιανά στην Αμφιλοχία ξέσπασε το μεσημέρι. Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση σε δυσπρόσιτο σημείο. Στην μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

Μαίνεται η φωτιά, που ξέσπασε τα ξημερώματα στην Υάμεια Μεσσηνίας. Καίει αγροτοδασική έκταση, αλλά δεν απειλεί κάποιον οικισμό.

Βελτιωμένη χαρακτηρίζεται η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στα Κύθηρα, όπου οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα τη μάχη με τις φλόγες για να ελέγξουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή το πρωί στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοποτάμου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν νωρίς το πρωί με πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων από την 2η ΕΜΑΚ, ενώ αποχώρησαν πλέον τα εναέρια μέσα. Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 61 πυροσβέστες με 23 οχήματα και 57 πεζοπόρο τμήμα.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Ίλιον Αττικής, σε δασική έκταση στο ύψος της Οδού Πανοράματος.

Στο μεταξύ, υψηλός είναι και σήμερα Σάββατο ο κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 3), σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς. Ειδικότερα, προβλέπεται υψηλός για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Αιτωλοακαρνανίας και για τα νησιά Κρήτη, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία και Κύθηρα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχουν εκδηλωθεί 49 δασικές πυρκαγιές.

Πηγή: skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X