ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Eκατομμυριούχος μεταμφιέστηκε σε ντελιβερά, έστησε καρτέρι και σκότωσε τη σύζυγό του

Η πιο πρόσφατη γυναικοκτονία στη Γαλλία συγκλονίζει την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα

Στην εσωτερική αυλή μιας παριζιάνικης πολυκατοικίας εκτυλίχθηκε η τελευταία πράξη του οικογενειακού δράματος, μιας νέας γυναικοκτονίας, που έχει αφήσει άφωνη την επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα της Γαλλίας.

Πρωταγωνιστές δύο άνθρωποι που ξεκίνησαν την καριέρα τους με τις καλύτερες προϋποθέσεις, όντας άριστοι μεταξύ των αρίστων, με εξαιρετικές σπουδές στην περίφημη École Normale Supérieure, περγαμηνές τέτοιες που τους άνοιξαν τις πόρτες για μια λαμπρή σταδιοδρομία.

Το θύμα, 47 ετών πανεπιστημιακός, καθηγήτρια Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Gustave-Eiffel, Marne-la-Vallée. Ο θύτης, 51 ετών, οικονομολόγος, συγγραφέας και πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας. Τους ένωναν τα τρία παιδιά που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους. Οι αθέατες στους πολλούς ρωγμές στον γάμο τους όμως είχαν οδηγήσει το ζευγάρι σε διάσταση. Πρόσφατα, το θύμα είχε ενημερώσει τον δολοφόνο της ότι σκόπευε να προχωρήσει με την έκδοση του διαζυγίου, όπως έγραψε στο Twitter μια συνάδελφός της στο πανεπιστήμιο.

Η 47χρονη φιλόλογος, ερευνήτρια και συγγραφέας, εκείνη την ώρα έφευγε από το σπίτι της για να μεταβεί στο πανεπιστήμιο όπου είχε μάθημα.

Ντύθηκε ντελιβεράς και της έστησε καρτέρι

Περίπου στις 9 το πρωί της Δευτέρας 20 Μαρτίου, ένας ντελιβαράς, κρύβοντας το πρόσωπό του κάτω από το κράνος που φορά και έχοντας περασμένη διαγώνια μια τσάντα με το λογότυπο γνωστής εταιρείας ντελίβερι στη Γαλλία, της Deliveroo, μοιάζει κάτι να ψάχνει στην εσωτερική αυλή μιας πολυκατοικίας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ήταν εκεί επί πάνω από μία ώρα.

Στην πραγματικότητα, έχει στήσει καρτέρι σε μία από τις κατοίκους της πολυκατοικίας στην οποία επιτίθεται και μαχαιρώνει πολλές φορές στον λαιμό μέχρι το θύμα του να πέσει κάτω αιμόφυρτο. Ο άνδρας τρέπεται σε φυγή. Ο Φρανσουά Ξαβιέ Ουσέρ έχει μόλις δολοφονήσει την εν διαστάσει σύζυγό του, Σεσίλ Ουσέρ-Πουασόν.

Η 47χρονη φιλόλογος, ερευνήτρια και συγγραφέας, εκείνη την ώρα έφευγε από το σπίτι της για να μεταβεί στο πανεπιστήμιο όπου είχε μάθημα.

Τον κυνήγησαν εργάτες σε διπλανή οικοδομή

Ο συζυγός της, μεταμφιεσμένος σε ντελιβερά, δεν πρόλαβε να πάει μακριά. Οι εργάτες της διπλανής οικοδομής αντιλήφθηκαν το περιστατικό και τον κυνήγησαν. Ο άνδρας με το κράνος προσπάθησε να κρυφτεί μέσα στην κοντινή εκκλησία της Αγίας Μαργαρίτας.

Η αστυνομία, που είχε εν τω μεταξύ ειδοποιηθεί, τον συνέλαβε μέσα στην εκκλησία την ώρα που προσπαθούσε να αλλάξει ρούχα.

Και σε αυτή την πιο πρόσφατη γυναικοκτονία που συγκλονίζει τη Γαλλία, όπως και σε πολλές άλλες, τίποτα δεν προμήνυε το κακό, ή πιο σωστά το θύμα δεν είχε αφήσει να γίνει γνωστό το παραμικρό πρόβλημα. Ο στενός περίγυρος δεν γνώριζε. Γνώριζε όμως η ψυχολόγος που εδώ και έναν χρόνο επισκεπτόταν, η μαρτυρία της οποίας στη δίκη του συζυγοκτόνου αναμένεται να αποκαλύψει πολλά. Ο ίδιος για την ώρα, δεν έχει πει λέξη για τα κίνητρά του.

Οικονομολόγος με λαμπρές σπουδές και ικανός επιχειρηματίας

Η ζωή χαμογελούσε στον Φρανσουά Ουσέρ που δραστηριοποιείται με επιτυχία στον χώρο του εκπαιδευτικού βιβλίου εδώ και πολλά χρόνια, ενώ σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο του Palaiseau έχει επεκταθεί στον χώρο της δημιουργίας εφαρμογών με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Τα τελευταία χρόνια ό,τι έπιανε γινόταν χρυσός. Για παράδειγμα, η start-up που ίδρυσε το 2019, μια εφαρμογή για την σχολική υποστήριξη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, που όπως αναφέρουν γαλλικές εφημερίδες, πωλήθηκε πριν λίγους μήνες προς 4 εκατομμύρια ευρώ. Γνωστός είχε γίνει και μέσω των τηλεοπτικών συνεντεύξεων που έδινε τακτικά.

Μάλιστα, το 2017 είχαν γράψει μαζί με την σύζυγό του ένα ευπώλητο βιβλίο με θέμα τις νέες μεθόδους εκπαίδευσης χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση