ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Είμαστε ένα βήμα πριν μπουν τα τουρκικά στρατεύματα στο κέντρο του Αφρίν»

Τι δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν

Ένα βήμα πριν μπει στο Άφριν βρίσκεται ο τουρκικός στρατός, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ενώ τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ήδη είχαν μεταδώσει ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έφτασαν στα σύνορα του Αφρίν.

«Τελειώσαμε, είμαστε ένα βήμα πριν μπουν τα τουρκικά στρατεύματα στο κέντρο του Αφρίν στην Συρία», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην ‘Πολιτική Ακαδημία του ΑΚΡ ανακοινώνοντας ότι “περισσότεροι από 3.171 τρομοκράτες” έχουν εξουδετερωθεί στο πλαίσιο της επιχείρησης ‘Κλάδος Ελαίας’ που διεξάγεται από τις 20 Ιανουαρίου. “Πολιορκούμε το κέντρο του Αφρίν. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εισέλθουμε στο κέντρο του Αφρίν”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε και στις επικρίσεις ότι η Τουρκία έχει κάνει εισβολή σε ξένο έδαφος, αναφέροντας ότι: “Εμείς δεν βρισκόμαστε εδώ ως εισβολείς. Εμείς βρισκόμαστε εδώ για να καθαρίσουμε τα χώματα αυτά από τους εισβολείς και να τα επιστρέψουμε στους κύριους ιδιοκτήτες τους”. Ανέφερε ότι στο Αφρίν θα επιστρέψουν τουλάχιστον 140-150 χιλιάδες και ίσως 200 χιλιάδες άνθρωποι.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι ο τουρκικό στρατός σήμερα είναι στο Αφρίν αύριο, θα είναι στο Μουνμπίτς και μεθαύριο θα καθαρίσουν τους τρομοκρατίες την περιοχή ανατολικά του Ευφράτη ποταμού μέχρι τα σύνορα του Ιράκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση