ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν θέλει παζάρια για τους στρατιωτικούς ο Τσαβούσογλου

Αβέβαιο το πότε θα επιστρέψουν στην Ελλάδα

Αρμόδιοι για να διερευνήσουν το περιστατικό με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς είναι ο εισαγγελέας και τα δικαστήρια, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στη γερμανική ιστοσελίδα Zeit Online, ενώ είπε ότι δεν επιθυμούν οποιοδήποτε "παζάρι" με την Ελλάδα για ένα τέτοιο θέμα.

Σε ερώτηση του Zeit Online πότε θα επιστραφούν στην Ελλάδα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε ότι δεν γνωρίζει και ότι πέρασαν τα σύνορα παράνομα. “Πίσω από αυτό το γεγονός τι υπάρχει, αρμόδιοι να το ερευνήσουν είναι ο εισαγγελέας και τα δικαστήρια. Είναι λάθος ή έγινε από πρόθεση; Πρέπει να είναι σίγουροι για αυτό το θέμα, ανέφερε.

Σε ερώτηση εάν θα ανταλλάξουν τους Έλληνες στρατιώτες, με τους πιλότους του ελικοπτέρου που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι δεν επιθυμούν ένα τέτοιο παζάρι. “Άλλωστε τους Έλληνες στρατιώτες δεν τους συλλάβαμε στην Ελλάδα, στο τουρκικό έδαφος τους συλλάβαμε. Για την έκδοση των εν λόγω πιλότων, έχουμε απευθύνει επίσημο αίτημα στην Ελλάδα εδώ και καιρό”, είπε.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση