ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Δεν θα βγω ζωντανή...» - Η ιστορία της 22χρονης που δολοφονήθηκε από τη Χαμάς

Ανατριχίλα προκαλούν τα μηνύματα που αντάλλαξε με τις αδερφές της ενώ προσπαθούσε να σώσει τραυματισμένους

Δραματικές είναι ι ανθρώπινες ιστορίες που έρχονται από το Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 1.200 Ισραηλινών.

Μια τέτοια είναι και αυτή της 22χρονης νοσηλεύτριας Αμίτ Μαν η οποία πέρασε τις τελευταίες ώρες της ζωής της πριν να δολοφονηθεί από ενόπλους της Χαμάς βοηθώντας τραυματισμένους από τα πυρά των τρομοκρατών, όπως προκύπτει από τα μηνύματα που αντάλλαξε με την αδερφή της ενώ ήταν σε εξέλιξη η φονική επίθεση.

Σύμφωνα με την New York Post η Αμίτ πέρασε έξι κολασμένες ώρες στην κλινική του κιμπούτς Μπέερι στο νότιο Ισραήλ κοντά στη Γάζα προσπαθώντας να διαχειριστεί ανθρώπους γεμάτους αίματα.

Την ίδια ώρα, δε, αντάλλασσε μηνύματα με τις αδερφές της μέσω WhatsApp ζητώντας τους με αγωνία ενημέρωση για τις κινήσεις του ισραηλινού στρατού καθώς οι ένοπλοι της Χαμάς πλησίαζαν στην κλινική.

Η Αμίτ στα μηνύματα περιγράφει, επίσης, ότι έχει ανθρώπους που «αιμορραγούν ακατάπαυστα» αλλά δεν μπορεί να τους απομακρύνει με ασφάλεια.

Στην ερώτηση, δε, αν ακούει πυροβολισμούς, η 22χρονη νοσηλεύτρια απάντησε: «Ναι, δεν τελειώνουν. Φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλοι τρομοκράτες εδώ. Είναι μέσα στα σπίτια των ανθρώπων. Έχουν χτυπηθεί στρατιωτικές δυνάμεις».

«Είναι πόλεμος και θα κερδίσουμε. Εσύ να επικεντρωθείς στο να προσέχεις τον εαυτό σου. Όλα θα τελειώσουν σύντομα» επιχείρησε να ενθαρρύνει την 22χρονη η αδερφή της με την Αμίτ να απαντά «σε αγαπώ, σε ευχαριστώ».

Τα μηνύματα που αντάλλασσε η Αμίτ με την αδερφή της


Ακόμα πιο δραματικά ήταν τα μηνύματα της Αμίτ με την άλλη αδερφή της. «Είναι εδώ, Είναι μέσα στην κλινική. Δεν πιστεύω ότι θα βγω ζωντανή από εδώ. Να είστε δυνατές αν κάτι μου συμβεί» έγραφε η 22χρονη ενώ βρισκόταν μέσα στην κουζίνα της κλινικής κρατώντας στα χέρια της ένα μαχαίρι.

Το τελευταίο μήνυμα της 22χρονης Αμίτ στην αδερφή της


Η τελευταία επικοινωνία της νεαρής νοσηλεύτριας με την οικογένειά της ήταν ένα τηλεφώνημα λίγων δευτερολέπτων στο οποίο έλεγε με κλάμματα ενώ ακούγονταν πυροβολισμοί: «Είναι εδώ. Με πυροβόλησαν στα πόδια».

Η σορός της 22χρονης βρέθηκε τη Δευτέρα μαζί με άλλους 107 νεκρούς στο κιμπούτς.

«Η καρδιά μου έχει ραγίσει. Ήταν η πριγκίπισσα του σπιτιού μας, το φως μας που έχασε τη ζωή του στη μάχη του Μπέερι και ως έμπειρη νοσοκόμα προσπάθησε να σώσει ζωές μέχρι την τελευταία στιγμή πριν να δολοφονηθεί από τους σατανικούς τρομοκράτες» δήλωσε στο Ynet η αδερφή της Αμίτ.

«Η Αμίτ ήταν μια ηρωική νοσοκόμα που συνέχισε να φροντίζει τους τραυματισμένους ενώ οι τρομοκράτες προσπαθούσαν να μπουν στην κλινική στο κιμπούτς Μπέερι. Θυσίασε τον εαυτό της προσπαθώντας να προστατεύσει τις ζωές των ασθενών της. Η προτεραιότητά της ήταν ό,τι ήταν καλύτερο για εκείνους» ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθυντής της υπηρεσίας διάσωσης Magen David Adom του Ισραήλ.

Η 22χρονη Αμίτ είχε ξεκινήσει την καριέρα της ως εθελοντής το 2015. Τέσσερα χρόνια αργότερα πήρε πιστοποίηση ως τραυματιοφορέας και εργάστηκε σε μονάδες εντατικής θεραπείας στην περιοχή Νεγκέβ.

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση