ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Burning Man: Ένας νεκρός - Χιλιάδες εγκλωβισμένοι στη λάσπη (Βίντεο)

Ξεμένουν από νερό και τροφή οι επισκέπτες

Μια λέξη μπορεί να περιγράψει αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στο Βurning Man, ένα από τα δημοφιλέστερα φεστιβάλ του πλανήτη για όσους δεν θέλουν να βιώσουν «μία από τα ίδια»: Χάος.

Η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε στην περιοχή για ένα 24ωρο είχε ως αποτέλεσμα ο χώρος του φεστιβάλ να πλημμυρίσει με λάσπη, και χιλιάδες άτομα να εγκλωβιστούν.

Σύμφωνα με τελευταίες αναφορές στα αμερικανικά ΜΜΕ, ένα άτομο έχασε τη ζωή του και οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες θανάτου, πέραν του ότι συνέβη κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Το φεστιβάλ διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1986 στην έρημο της Νεβάδα στις ΗΠΑ και προσελκύει δεκάδες χιλιάδες κόσμου που καταφθάνουν με τα τροχόσπιτα και τα θηριώδη εκτός δρόμου οχήματά τους, για να διαμείνουν μια ολόκληρη βδομάδα (από Κυριακή σε Κυριακή) σε σκηνικό που θυμίζει την θρυλική κινηματογραφική ταινία Mad Max.

 

@intercompresents Burning man from above #burningman #blackrockcity #burningman2023 #dancemusic #electronicmusic #deephouse #housemusic ♬ original sound - Intercom Presents

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ όπου όλα επιτρέπονται κι όλα συμβαίνουν από σεξουαλικές συνευρέσεις μέχρι χρήση σκληρών ναρκωτικών κλπ.

Φέτος, όμως, ο καιρός ανέτρεψε τα δεδομένα και από κει που στην έρημο δεν βρέχει ποτέ, τις τελευταίες 48 ώρες «άνοιξαν οι ουρανοί». Βρέχει τόσο πολύ που η ερημος έχει μετατραπεί σε… κινούμενη άμμο. Οι τόνοι λάσπης έχουν εγκλωβίσει χιλιάδες μέσα στον οριοθετημένο χώρο του φεστιβάλ και όσοι αψήφησαν τις συστάσεις των Αρχών να μην εγκαταλείψουν την περιοχή είδαν τα οχήματα τους να βουλιάζουν και να καταστρέφονται κυριολεκτικά.

@ninja_natalie #BurningMan2023 ♬ this feeling - Øneheart
@burningmanfashion #burningman update by @Christine Lee #burningman2023 #burningmanvideos #thankslarry ♬ original sound - burningmanfashion

Οι αμερικανικές Αρχές φοβούνται ότι σήμερα θα είναι η χειρότερη μέρα από πλευράς καιρικών συνθηκών και δίνουν οδηγίες στους επισκέπτες του φεστιβάλ να παραμείνουν ασφαλείς στα οχηματα τους.

@kristriesitall #Burningman2023 #update #fuckyourburn #cnn #trending #burntok ♬ original sound - Kris Edwards

Την ίδια στιγμή το TikTok και άλλες πλατφόρμες πλημμυρίζουν από τα βίντεο που ανεβάζουν οι εγκλωβισμένοι επισκέπτες στα οποία περιγράφουν όσα βιώνουν στην έρημο της Νεβάδα.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hannah Fraser Mermaid (@hannahmermaid)

Πηγή: protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση