ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νεκρός ο τρομοκράτης που σκότωσε δύο τουρίστες στις Βρυξέλλες

Δέχθηκε σφαίρα στο στήθος

Κατέληξε σύμφωνα με την βελγική La Libre ο τρομοκράτης του ISIS που σκότωσε χθες δύο τουρίστες στο κέντρο των Βρυξελλών, σκορπίζοντας εκ νέου τον τρόμο στην καρδιά της Ευρώπης.

Νωρίτερα οι βελγικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι εξουδετέρωσαν έναν ύποπτο για την τρομοκρατική επίθεση ενώ λίγο αργότερα επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για τον μακελάρη.

Τον εντόπισαν σήμερα το πρωί, οπλισμένο σε ένα καφέ στο προάστιο Schaerbeek των Βρυξελλών. Ο τρομοκράτης ο οποίος ήταν οπλισμένος και σήμερα το πρωί τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του από αστυνομικά πυρά στον θώρακα. Μεταφέρεθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο, νοσηλεύτηκε στην εντατική και κατέληξε λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών Annelies Verlinden, οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους καθώς ο άνδρας ήταν ακόμα οπλισμένος.

Ο 45χρονος Αμπντεσαλέμ Λασουέντ, Τυνήσιος στην καταγωγή, παράτυπος μετανάστης στο Βέλγιο όπου αναζητούνταν εδώ και δύο χρόνια για να απελαθεί καθώς κατηγορούνταν για βαρύτατα αδικήματα, όπως σωματεμπορία, εντοπίστηκε σήμερα το πρωί κοντά στην περιοχή όπου διέμενε.

Κοντά στο σημείο της σύλληψής του βρέθηκαν πολλά όπλα, ανάμεσά τους και το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησε χθες για να δολοφονήσει τους δύο Σουηδούς τουρίστες σε εμπορικό κέντρο στην καρδιά της βελγικής πρωτεύουσας. Από το μακελειό χθες τραυματίστηκε βαριά ακόμη ένας Σουηδός τουρίστας, ενώ ο δράστης κατά το δολοφονικό αμόκ του φώναζε «Αλλαχού Ακμπάρ».

Ο τρομοκράτης διέφυγε χθες από το σημείο της επίθεσης με μηχανάκι και πόσταρε στα social media ένα βίντεο με το μανιφέστο του, λέγοντας ότι ήταν μέλος του ISIS. «Δολοφόνησα άπιστους, ζούμε και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας», έλεγε μεταξύ άλλων προσθέτοντας ότι ότι πυροβόλησε δύο ανθρώπους για να «εκδικηθεί για τους μουσουλμάνους».

Η αστυνομία αναζητεί άλλα δύο άτομα, μεταδίδουν βελγικά ΜΜΕ, ενώ στην περιοχή όπου εντοπίστηκε ο τρομοκράτης, όπως μεταδίδει η Le Soir, βρίσκεται σε εξέλιξη τεράστια αστυνομική επιχείρηση στην πλατεία Eugène Verboekhoven -που οι ντόπιοι αποκαλούν «το Κλουβί της Αρκούδας». Ολόκληρη η περιοχή έχει αποκλειστεί και εκκενωθεί, αναφέρει δημοσιογράφος από το Le Soir που βρίσκεται στο σημείο.

Τα βίντεο από τη σύλληψη του δράστη

Ηδη στο X έχουν αναρτηθεί βίντεο με τους χρήστες να υποστηρίζουν πως είναι από το σημείο που πραγματοποίσε την επιχείρηση η αστυνομία, αλλά και από τη σύλληψη του τρομοκράτη, ωστόσο ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.

Βρέθηκαν πολλά όπλα, πιθανότατα και το όπλο της χθεσινής επίθεσης

Όπως μεταδίδει το RTBF στο σημείο των ερευνών βρέθηκαν αρκετά όπλα. Κάποια φέρονται να βρέθηκαν σε κοντινό πάρκο. Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου επιβεβαιώνει ότι βρέθηκε ένα όπλο που μοιάζει με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες όταν ο Τυνήσιος τρομοκράτης που ήταν εδώ και χρόνια προς απέλαση και καταζητούνταν από τις αρχές καθώς είχε κατηγορηθεί για βαριά αδικήματα, δολοφόνησε εν ψυχρώ δύο Σουηδούς τουρίστες και τραυμάτισε βαριά έναν ακόμη, σε εμπορικό κέντρο στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας.

Οι Βρυξέλλες βρίσκονταν από χθες μετά την επίθεση σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού καθώς ο δράστης διέφυγε με μηχανάκι και είχε εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Σύμφωνα με αρκετά τοπικά ΜΜΕ (HLN, du Nieuwsblad και RTBF), πρόκειται όντως για τον 45χρονο Τυνήσιο τζιχαντιστή που εκτέλεσε τους δύο Σουηδούς, οπαδούς της εθνικής ομάδας τςη χώρας τους, το βράδυ της Δευτέρας. Μετά τη δολοφονία χθες των Σουηδών στις Βρυξέλλες ο μακελάρης του ISIS πόσταρε ένα βίντεο στα social media με το μανιφέστο του. «Δολοφόνησα άπιστους, ζούμε και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας», έλεγε μεταξύ άλλων προσθέτοντας ότι είναι μέλος του ISIS (Ισλαμικό Κράτος) και ότι έχει δολοφονήσει «άπιστους». Επίσης, είπε ότι πυροβόλησε δύο ανθρώπους για να «εκδικηθεί για τους μουσουλμάνους» και ότι «ζούμε και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας».

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση