ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βρετανία: Νοσηλεύτρια ύποπτη για δολοφονία βρεφών

Φέρεται να σκότωσε 8 και να αποπειράθηκε να σκοτώσει άλλα 6

Μία γυναίκα που εργαζόταν ως επαγγελματίας υγειονομικής περίθαλψης συνελήφθη στη Βρετανία ως ύποπτη για τη δολοφονία οκτώ βρεφών και για την απόπειρα δολοφονίας άλλων έξι.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο εν εξελίξει έρευνας για τους θανάτους βρεφών στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου Countess of Chester στη βορειοδυτική Αγγλία.

Αρχικά η αστυνομία ασχολείτο με τους θανάτους 15 βρεφών στο διάστημα Ιουνίου 2015 με Ιούνιο 2016. Η έρευνα ξεκίνησε το Μάιο 2017.

Αξιωματικός της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης δήλωσε ότι η έρευνα διευρύνθηκε στην πορεία, εξετάζοντας τους θανάτους συνολικά 17 βρεφών και τις μη θανατηφόρες περιπτώσεις απώλειας αισθήσεων άλλων 15, στο διάστημα Μαΐου 2015 - Ιουλίου 2016.

Η σύλληψη της ύποπτης έγινε το πρωί της Τρίτης, με την επισήμανση ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Η διοίκηση του νοσοκομείου είχε πραγματοποιήσει πολλές ανεξάρτητες έρευνες από ειδικούς για τα αιτία των συχνών θανάτων πριν τελικά απευθυνθεί στην αστυνομία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι οι γονείς των βρεφών που έχασαν τη ζωή τους κρατούνται διαρκώς ενήμεροι για την πορεία των ερευνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση