ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βενεζουέλα: Persona non grata ο Μαδούρο;

Συλλήψεις στη Βενεζουέλα για «απόπειρα εξέγερσης» κατά Μαδούρο

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, ανέφερε ότι έχουν γίνει συλλήψεις καθώς στρατιώτες αποπειράθηκαν να εξεγερθούν κατά του Νικολάς Μαδούρο.

Ο αναπληρωτής ηγέτης του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος αναπληρωτής πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ντιοσντάντο Καμπέλο έκανε λόγο στο Twitter για «τρομοκρατική επίθεση» η οποία σημειώθηκε στη Βαλένσια στην πολιτεία Καραμπόμπο στα βορειοδυτικά της χώρας.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε ένα βίντεο με ένστολους που αυτοαποκαλούνται «Η 41η Ταξιαρχία». Οι ένστολοι δήλωσαν ότι οργάνωσν εξέγερση στη Βαλένσια, προκειμένου να αποκαταστήσουν την δημοκρατία στην χώρα.

«Δεν πρόκειται για πραξικόπημα, αλλά για στρατιωτική και πολιτική δράση για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης», δήλωσε ο ηγέτης της 41ης Ταξιαρχίας, που δήλωσε ότι λέγεται Χουάν Καγκουαριπάνο.

Πάντως, ο Ντιοσντάντο Καμπέλο δήλωσε ότι αποκαταστάθηκε ο έλεγχος στο στρατόπεδο Φουέρτε Παραμακάι, κάνοντας λόγο για μεμονωμένο περιστατικό. Νωρίτερα, στα social media υπήρξαν αναφορές για ανταλλαγή πυρών. Άλλοι μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν κάποιους να τραγουδούν ένα πατριωτικό άσμα στη στρατιωτική βάση.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X