ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ατύχημα - σοκ! Κυλιόμενος διάδρομος της έκοψε το πόδι (pic)

Tην ακρωτηρίασαν για να την απεγκλωβίσουν

Mια γυναίκα που έχασε το πόδι της όταν αυτό πιάστηκε σε κυλιόμενο διάδρομο στο αερδρόμιο της Μπανγκόκ, κάνει τα πρώτα της βήματα, ενώ οι αρχές ερευνούν τα αίτια του ατυχήματος.

Η 57χρονη μητέρα της οποίας το πόδι συνθλίφθηκε από ελαττωματικό διάδρομο αεροδρομίου έκανε τα πρώτα της βήματα μετά τον ακρωτηριασμό. H γυναίκα περπάτησε με τη βοήθεια δύο φυσιοθεραπευτών και ενός πί σε νοσοκομείο.

Στις 29 Ιουνίου, που έλαβε χώρα το τρομακτικό ατύχημα η αστυνομία απαιτεί από τους ιδιοκτήτες του αεροδρομίου της Ταϊλάνδης να συνεργαστούν με τις αρχές στην έρευνα για το περιστατικό.

Η γυναίκα περπατούσε κατά μήκος του τροχιοδρόμου όταν το πόδι της «έπεσε μέσα σε ένα κενό» και σύρθηκε κάτω, με αποτέλεσμα να κοπούν οι μύες, οι τένοντες και τα οστά της, σύμφωνα με τους μάρτυρες.

Tην ακρωτηρίασαν για να την απεγκλωβίσουν

Οι τραυματιοφορείς ακρωτηρίασαν το πόδι της στο αεροδρόμιο και την μετέφεραν με φορείο, καθώς το άκρο της τοποθετήθηκε σε ένα κουτί και μπήκε σε ασθενοφόρο.

Ο γιος της είπε ότι «είναι σαν να είναι ένα παιδί που μαθαίνει να περπατάει ξανά» και έχει ορκιστεί να μηνύσει το αεροδρόμιο για τον κακοσυντηρημένο μηχανισμό.

Πρόσθεσε: «Η μαμά μου περπατάει για 15 λεπτά και πρέπει να εξασκείται κάθε μέρα. Είναι πολύ ενθαρρυντικό. Εξακολουθεί να είναι τόσο όμορφη όσο ποτέ παρά τα όσα έχουν συμβεί. Ελπίζω ότι σύντομα θα τρέχει πιο γρήγορα από εμένα».

Η διεύθυνση του αεροδρομίου παραδέχθηκε ότι ο αυτόματος διάδρομος που χρησιμοποιείται από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους κάθε μέρα έφταιγε, καθώς τρεις βίδες που συγκρατούσαν τη μεταλλική πλάκα επιφάνειας στην οποία στεκόταν η γυναίκα υποχώρησαν ξαφνικά.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης της περιοχής, δήλωσε ότι οι ιδιοκτήτες του αεροδρομίου δεν είχαν ακόμη παραδώσει τα αποδεικτικά στοιχεία από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του περιστατικού.

Το προσωπικό του Διεθνούς Αεροδρομίου έκλεισε και τους 20 αυτόματους διαδρόμους μετά το περιστατικό. Τα άλλα αεροδρόμια της χώρας άρχισαν επίσης να πραγματοποιούν ελέγχους υπό τον φόβο παρόμοιων ατυχημάτων.

Ο διευθυντής του αεροδρομίου Don Mueang, όπου έγινε το ατύχημα, υποστήριξε ότι οι διάδρομοι συντηρούνται τακτικά και ότι προβλέπεται να αντικατασταθούν με νεότερα μοντέλα το 2025.

Έχει ξαναγίνει παρόμοιο ατύχημα στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αναφέρει το ρεπορτάζ της Daily Mail.

Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη το 2019, όταν τα παπούτσια ενός επιβάτη παρασύρθηκαν σε έναν κυλιόμενο διάδρομο στο ίδιο αεροδρόμιο. Το θύμα δήλωσε ότι αν δεν έβγαζε εγκαίρως το παπούτσι του, το πόδι του θα είχε κοπεί.

Μετά το τελευταίο ατύχημα εμφανίστηκαν και άλλοι άνθρωποι με παρόμοια παράπονα.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση