ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Aποχωρούν οι ΗΠΑ από την UNESCO

H Ουάσινγκτον κρίνει ότι οι αποφάσεις της UNESCO έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο Ισραήλ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποσύρονται από την UNESCO εξαιτίας της μακροχρόνιας διαφωνίας για τη συμμετοχή της Παλαιστίνης στον Οργανισμό, σύμφωνα με πηγές Αμερικανών αξιωματούχων που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Η αποχώρηση των ΗΠΑ έρχεται μετά από τις επαναλαμβανόμενες κριτικές στις αποφάσεις της UNESCO, τις οποίες η Ουάσινγκτον κρίνει ότι έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο Ισραήλ.

Παρόλο που οι ΗΠΑ είχαν σταματήσει τη χρηματοδότηση προς την UNESCO μετά την απόφασή του οργανισμού να δεχθεί ως μέλος της την Παλαιστίνη το 2001, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε διατηρήσει το γραφείο του στα κεντρικά γραφείο του προσπαθώντας να σταθμίσει την πολιτική εκ των έσω.

Η αποχώρηση επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη από Αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι ζήτησαν να διασφαλισθεί η ανωνυμία τους καθότι δεν έχουν εξουσιοδότηση να μιλήσουν δημόσια για την απόφαση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η εν λόγω απόφαση πάρθηκε ενόσω η UNESCO ψηφίζει αυτή την εβδομάδα για τον νέο της σε μια τεταμένη ψηφοφορία η οποία αναμένεται να επισκιαστεί τόσο από τα προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει ο οργανισμός όσο και από τις διαφωνίες για τη παλαιστινιακή συμμετοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
UNESCO  |  ΗΠΑ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση