ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Ναέλ

Άρχισε έρευνα για τη δημοσίευση των στοιχείων του

Απειλές θανάτου δέχεται ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 17χρονο Ναέλ στη Γαλλία, προκαλώντας ταραχές για πάνω από πέντε ημέρες στη χώρα.

Οι απειλές, οι οποίες διατυπώθηκαν κυρίως μέσω Twitter, είχαν επίσης στόχο τον δικηγόρο του αστυνομικού, τον Λοράν-Φρανκ Λιενάρ, ο οποίος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι κατέθεσε μήνυση στο Παρίσι για λογαριασμό του και για τον πελάτη του.

Ο θάνατος του 17χρονου Ναέλ – ο οποίος πυροβολήθηκε σχεδόν εξ επαφής κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου – προκάλεσε μεγάλης κλίμακας ταραχές για αρκετές συνεχόμενες νύχτες με φωτιές σε αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων, καταστροφές δημοσίων κτιρίων και λεηλασίες σε πολλές πόλεις της χώρας.

Ο 38χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον Ναέλ κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και φυλακίστηκε στις 29 Ιουνίου. Το αίτημά του να αποφυλακιστεί απορρίφθηκε την Πέμπτη.

Έρευνα για τη δημοσίευση των στοιχείων του αστυνομικού

Το πλήρες όνομά του και ο δήμος όπου κατοικεί ο αστυνομικός δημοσιεύτηκαν από την τοπική εφημερίδα Oise Hebdo της βόρειας Γαλλίας, προκαλώντας την οργή του υπουργού Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν και των συνδικάτων των αστυνομικών.

Η τοπική εισαγγελία άρχισε τη διενέργεια έρευνας για διάδοση «πληροφοριών που επιτρέπουν να ταυτοποιηθεί ή να εντοπιστεί ένα πρόσωπο που κατέχει δημόσια εξουσία» με σκοπό να εκθέσουν τον ίδιο ή την οικογένειά του σε κίνδυνο να υποστούν «σοβαρή βλάβη οι ίδιοι ή η περιουσία» τους.

Στις ταραχές αυτές κάηκαν συνολικά περισσότερα από 12.000 οχήματα και πάνω από 2.508 κτήρια κάηκαν ή υπέστησαν ζημιές, εκ των οποίων 105 δημαρχεία και 168 σχολεία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση