ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ακολούθησε τις οδηγίες των Maps κι έπεσε από γκρεμισμένη γέφυρα

Μηνύουν τη Goggle οι συγγενείς του άτυχου 47χρονου

H οικογένεια ενός άνδρα από τη Βόρεια Καρολίνα, ο οποίος σκοτώθηκε αφού έπεσε με το αμάξι του από γέφυρα που είχε καταρρεύσει ακολουθώντας οδηγίες του Google Maps, κατέθεσε μήνυση εις βάρος του κολοσσού της τεχνολογίας, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσαν οι συγγενείς του άτυχου Φίλιπ Πάξον, ο 47χρονος πατέρας δύο παιδιών έχασε τη ζωή του επιστρέφοντας σπίτι από το πάρτι γενεθλίων της μεγαλύτερης κόρης του, στις 30 Σεπτεμβρίου του 2022, όταν το Jeep του έπεσε στην κοίτη χειμάρρου Σνόου Κρικ στην περιοχή Χίκορι, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Ο Πάξτον δεν γνώριζε τους δρόμους στην περιοχή που οδηγούσε εκείνη την βροχερή βραδιά, και έτσι εμπιστεύθηκε την πλοήγηση της εφαρμογής Google Maps, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε μια γέφυρα που είχε καταρρεύσει εδώ και περίπου μια δεκαετία, χωρίς να επισκευαστεί ποτέ, γράφει η New York Post.

«Οι κόρες μας με ρωτούσαν πώς και γιατί σκοτώθηκε ο πατέρας τους, αλλά δεν είχα τι να τους απαντήσω. Ακόμα κι εγώ, ως ενήλικη, αδυνατώ να καταλάβω πώς οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για τις οδηγίες του GPS μπορεί να ενήργησαν με τόση αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή», δήλωσε η χήρα του 47χρονου, Αλίσια Πάξον.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, δεν υπήρχαν προειδοποιητικές πινακίδες ούτε κάποιου είδους περίφραξη κοντά στη γέφυρα που γκρεμίστηκε το 2013 κατά τη διάρκεια μιας πλημμύρας. Το αυτοκίνητο του Πάξον έπεσε από ύψος 6 μέτρων στο νερό. Αστυνομικοί ανακάλυψαν αργότερα τη σορό του μέσα στο αναποδογυρισμένο και μισοβυθισμένο όχημα.

Μέσα στα χρόνια που μεσολάβησαν από την κατάρρευση της γέφυρας μέχρι το τροχαίο που κόστισε τη ζωή του Πάξον, πολλοί άνθρωποι είχαν ενημερώσει τους αρμόδιους στο Google Maps για την ανάγκη να ενημερωθεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο, ωστόσο αυτό δεν συνέβη ποτέ, αναφέρει η μήνυση. Στα αποδεικτικά στοιχεία που κατέθεσαν οι δικηγόροι της οικογένειας περιλαμβάνονται email που έστειλε στην εταιρεία ένας άλλος κάτοικος του Χίκορι τον Σεπτέμβριο του 2020, προειδοποιώντας την Google ότι έστελνε τους οδηγούς στην κατεστραμμένη γέφυρα. Παρότι φέρεται να υπήρξε απάντηση σε κάποιαν επικοινωνία που ανέφερε ότι το ζήτημα διερευνάται, τελικά ο γίγαντας της τεχνολογίας δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια, όπως υποστηρίζει η οικογένεια του θύματος.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση