ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

11η Σεπτεμβρίου 2001: Οι «άγνωστοι» ήρωες του Σάνκσβιλ

Στο επίκεντρο ήταν οι δίδυμοι πύργοι αλλά μια άλλη ιστορία εξελισσόταν στην Πενσιλβανία

Δεκαεπτά χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μεταβαίνει στην Πενσιλβανία σήμερα για να τιμήσει, όπως έκαναν και οι προκάτοχοί του, τους άνδρες και τις γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους στην πτήση 93.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, το αεροσκάφος – ένα από τέσσερα που είχαν καταλάβει τρομοκράτες της Αλ Κάιντα – συνετρίβη σε χωράφι στη μικρή πόλη Σάνκσβιλ, περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ουάσινγκτον.

Οι επιβάτες είχαν ενημερωθεί τηλεφωνικώς από αγαπημένα τους πρόσωπα ότι δύο άλλα επιβατικά αεροσκάφη είχαν συντριβεί στους δίδυμους πύργους στη Νέα Υόρκη, και προσπάθησαν να επανακτήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους.

Ο χώρος όπου συνετρίβη το αεροσκάφος απείχε πολύ από τον στόχο των τρομοκρατών, που θεωρείται ότι ήταν το Καπιτώλιο, όπου συνεδρίαζε εκείνη την ημέρα η ολομέλεια του Κογκρέσου. Οι επιβάτες που σκοτώθηκαν στο Σάνκσβιλ ανακηρύχθηκαν ήρωες.

Από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου που κατέστρεψαν τους δίδυμους πύργους και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο Πεντάγωνο, σκοτώθηκαν σχεδόν 3.000 άνθρωποι, οι πλείστοι στο Μανχάταν.

Σε μια ένδειξη του πόσο καταστροφικές ήταν οι επιθέσεις στη Νέα Υόρκη, ο υπόγειος σιδηρόδρομος στην Οδό Κόρτλαντ – που αφέθηκε για χρόνια κάτω από τα μπάζα – άνοιξε μόλις το Σάββατο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση