ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υποχώρησε μπαλκόνι σε κεντρική λεωφόρο στη Λεμεσό

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι Αρχές

ΚΥΠΕ

Μόνο υλικές, ευτυχώς, ζημιές προκλήθηκαν τα ξημερώματα, όταν στηθαίο ταράτσας επταώροφης πολυκατοικίας, στη Λεμεσό, αποκολλήθηκε και κατέληξε στο έδαφος. Ο Δήμος ήταν ενήμερος και εγείρεται θέμα συντήρησης των ιδιωτικών κτιρίων, δηλώνει ο δημοτικός μηχανικός, Αντώνης Χαραλάμπους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 4 τα ξημερώματα, σε πολυκατοικία που βρίσκεται επί της λεωφόρου Μακαρίου Γ’. Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, το στηθαίο αποκολλήθηκε και κατέληξε στη βεράντα του πρώτου ορόφου και στο δρόμο, προκαλώντας υλικές ζημιές. Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία και το πρωί ξεκίνησαν εργασίες απομάκρυνσης των μπάζων.

Σε δηλώσεις του στη σκηνή, ο δημοτικός μηχανικός, Αντώνης Χαραλάμπους, ανέφερε πως ήταν εις γνώση του Δήμου το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη οικοδομή, από τον περασμένο Απρίλιο, προσθέτοντας ότι «η συγκεκριμένη εμπίπτει στις επικίνδυνες οικοδομές κατηγορίας Β’, με την έννοια του ότι δεν είναι επικίνδυνη για κατεδάφιση, αλλά έχει επικίνδυνα σημεία».

«Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και ειδοποιηθήκαν γραπτώς όλοι οι ιδιοκτήτες και εγείρεται ξανά το μεγάλο θέμα της μη συντήρησης των ιδιωτικών κτιρίων, πόσο μάλλον πολυκατοικιών και ειδικά στη Λεμεσό» ανέφερε, και υπέδειξε ότι εδώ και χρόνια γίνεται προσπάθεια να καταρτιστεί νομοθεσία για τα πιστοποιητικά καταλληλόλητας των κτιρίων.

Κάλεσε δε το ΕΤΕΚ, την Πολιτεία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων να δουν το θέμα και να προωθηθεί η σχετική νομοθεσία, υπογραμμίζοντας πως «η ασφάλεια είναι πάνω από όλα» ενώ διερωτήθηκε τι θα γίνει στο μέλλον χωρίς μια τέτοια νομοθεσία, όταν σήμερα ανεγείρονται ουρανοξύστες στη χώρα μας.

Ο Δήμος Λεμεσού, σύμφωνα με τον δημοτικό μηχανικό του, διατηρεί κατάλογο με τις επικίνδυνες οικοδομές και «στέλνουμε συχνά επιστολές, κινούμαστε με αγωγές, λαμβάνουμε μέτρα και σε κάποιες περιπτώσεις επεμβαίνουμε».

«Θεωρώ ότι η ευθύνη μας είναι μεγάλη για όλους μας ,κυρίως για την Πολιτεία», συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση