ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπόθεση Ροτβάιλερ: Στις 23 Μαΐου απαντά στις κατηγορίες ο 40χρονος

Ο σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε δύο γυναίκες

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήχθη σήμερα ο 40χρονος ιδιοκτήτης δύο σκύλων για την υπόθεση επίθεσης τους σε δύο γυναίκες την 22η Απριλίου του 2018 στην περιοχή του Φάρου στην Κάτω Πάφο.

Ο 40χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις, κατοχή σκύλου χωρίς άδεια. Επίσης για μη φύλαξη του σκύλου του με αποτέλεσμα αυτός να περιφέρεται ελεύθερος και μη λήψη κατάλληλων μέτρων από τον ιδιοκτήτη ώστε να εμποδίσει τον σκύλο από το να δραπετεύσει ή να διαφύγει.

Η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 23 Μαΐου προκειμένου ο 40χρονος να απαντήσει παραδοχή ή μη στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Στην σημερινή δικάσιμο ο 40χρονος ζήτησε νομική αρωγή και όπως του οριστεί δικηγόρος υπεράσπισης του.

Τις δύο γυναίκες εξέτασε μάλιστα και ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός.

Ο κ. Σταυριανός κλήθηκε από την οικογένεια των δύο γυναικών ηλικίας 79 και 45 ετών

Σε μια άλλη εξέλιξη ο δικηγόρος της οικογένειας των δύο γυναικών Θανάσης Αθανασίου είχε ζητήσει από τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου Νίκο Πενταρά όπως εξεταστεί η υπόθεση από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου και όχι από το Τμήμα Μικροπαραβάσεων λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.

Εξάλλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο αστυνομικός διευθυντής Νίκος Πενταράς ανέφερε πως έχει παραλάβει επιστολή από τον δικηγόρο των θυμάτων – παραπονουμένων.

Ο κ. Πενταράς είπε πως από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας, η Αστυνομία Πάφου ανταποκρίθηκε άμεσα ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για την εμπλοκή των δημοτικών και κοινοτικών αρχών αλλά και των κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, με πολλαπλά τραύματα στο χέρι και στην ράχη από δαγκώματα σκύλων ράτσας Rottweiler διακομίσθηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δύο γυναίκες ηλικίας, 79 και 45, στις 19:30 το βράδυ της 22ης Απριλίου.

Οι δύο γυναίκες μετά την επίθεση που δέχτηκαν ενώ έκαναν το περίπατο τους στην περιοχή του Φάρου πλησίον του αρχαιολογικού χώρου μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του ΓΝ Πάφου με ιδιωτικό όχημα, όπου σύμφωνα με την επί καθήκοντι ιατρό η μία έφερε τραύμα από δάγκωμα του σκύλου στο χέρι, στο σβέρκο, εκδορές στο χέρι και κάκωση κεφαλής από την πτώση της στο έδαφος και η δεύτερη, η 45χρονη, φέρει τρία θλαστικά τραύματα στον αριστερό αντιβραχίωνα και ένα μεγάλο θλαστικό τραύμα έξι εκατοστών και εκδορές στη ράχη.

Οι δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν στο χειρουργικό θάλαμο του ΓΝ Πάφου όπου κρατήθηκαν για περαιτέρω περίθαλψη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση